Wedstrijdverslag:
Golden LACHS Seraing – GS Beobank Hoboken

Hobokens doelpuntenfestival in Grâce-Hollogne…

Dominant

Vanop de tribunes zagen coach Karim Akajoua (geel geschorst) en Bilal Errahmouni (geblesseerd) hun team heel sterk uit de startblokken vertrekken. GS Beobank Hoboken drong de thuisploeg in vlotte stijl resoluut achteruit. Na amper vijf minuten dolde Imad Amazou met enkele lijfwachten en vond de geïsoleerde Antoine Lemaire aan de tweede paal die slechts hoefde binnen te tikken (0-1). Kort daarop kwakte Hicham Channouf nummer twee tegen de netten na een onhoudbare slalom doorheen de lokale defensie (0-2). Een glasheldere voorzet van Yannis Van Parys tot bij de vrijgelopen Khalid Amzil had meer kunnen opleveren, terwijl een schuine trap van Mustapha Aabbassi de staak likte.

De Hobokenaars lieten de teugels wat vieren zodat de gastheren in de wedstrijd kwamen. Hun eenzame spits, Ediberg Paulo Da Silva, was een paar keer zeer dicht bij de aansluitingstreffer.

De goud-zwarten namen de draad echter weer op en schakelden een versnelling hoger. Een flitsende aanvalsactie stelde Imad Amazou in staat om de voorsprong op te drijven (0-3). Yannis Van Parys bewoog hemel en aarde: eerst mikte hij een schitterende diepe bal van Terry Caudron nipt naast, dwong nadien drie hoekschoppen af en slaagde er uiteindelijk dan toch in om Bryan Hollange met een lage schuiver te kloppen (0-4).

Met een niet eens overdreven ruststand keerde een erg dominant GS Beobank Hoboken naar de kleedkamers terug.

Sloophamer

De tweede periode werd ingeleid door een voetveeg van Birger Maes op een heftige poging van Nicolas Bauduin, in de herneming kogelde Ediberg Paulo Da Silva voorbij het doelkader.

Daarna haalden onze jongens de sloophamer boven. Zakaria Akatouf mocht zijn moordende linker gebruiken op een kort afleggertje van Imad Amazou (0-5), gevolgd door een enig mooi boogballetje van Hicham Channouf (0-6). In de 41′ liet het elektronisch scorebord in de zaal het afweten. En dat gold ook voor de thuisspelers die het helse tempo van hun tegenstander niet meer aankonden. Uitmondend in nog vier pareltjes van doelpunten: een formidabel raak schot van Mustapha Aabbassi na knap voorbereidend werk van Khalid Amzil, twee verslindende combinaties van het duo Terry Caudron-Yannis Van Parys en tenslotte een prachtige goal van Khalid Amzil, nogmaals in samenwerking met Mustapha Aabbassi (0-10)!

Er dient gezegd dat Golden LACHS Seraing nooit de moed verloor en koortsachtig op zoek bleef gaan naar een zalvende eerredder. Weliswaar bezwaard door de fysieke tol die haar beperkt spelerspotentieel had geëist.

Ondertussen genoot Michael Lauwers van een invalbeurt tussen de Hobokense palen. Hij verrichtte enkele voortreffelijke reddingen en kreeg zelfs de kans aangeboden om een strafschop om te zetten. Zijn Luikse collega stak er evenwel een stokje voor. In het laatste stadium van de partij mocht Bryan Hollange zich eveneens onderscheiden met een aantal opmerkelijke parades om zijn uitgebluste ploegmaats voor een nog grotere blamage te behoeden…

Wedstrijdfiche

Golden LACHS Seraing: Bryan Hollange (d), Axel Iannello (kpt), Nicolas Bauduin, Hassan Cancro, Ediberg Paulo Da Silva, Ahmed Choukri, Nunzio Militello, Maxime Cosse, coach Antonino Dainotti en assistent-coach Gioacchino Incamicia.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Mustapha Aabbassi, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Terry Caudron, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coaches Ivan Boey en Wim Rooms.

Doelpunten: 5′: Antoine Lemaire (0-1); 9′: Hicham Channouf (0-2); 21′: Imad Amazou (0-3); 29′: Yannis Van Parys (0-4); 33′: Zakaria Akatouf (0-5); 35′: Hicham Channouf (0-6); 44′: Mustapha Aabbassi (0-7); 45′: Yannis Van Parys (0-8); 46′: Yannis Van Parys (0-9); 47′: Khalid Amzil (0-10).

Gele kaarten: geen.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Johan Vanderlinden en Joel Remy.

Beker van België

Volgende vrijdag om 21:00 uur gaat GS Beobank Hoboken in eigen huis de slag aan met Celtic Visé, momenteel geparkeerd op de derde plaats in tweede nationale afdeling B, met het oog op de kwalificatie voor de kwartfinale van de Beker van België.

GS Beobank Hoboken B

Afgelopen maandag plaatsten onze beloften zich voor de kwartfinale van de Beker van Antwerpen ten nadele van FC Tugas (uit reeks 3 van de Rupelliga). Met overduidelijke cijfers: 12-6.

In de Vlaamse competitie (reeks A) moesten zij vanavond het onderspit delven uit bij AC Antwerpen (8-4).