Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Herstal 1453 (heenwedstrijd kwartfinale Beker van België)

Alweer teleurstellend

Na hun belabberde prestatie van vorige week in het kampioenschap, lieten onze jongens het vanavond ook afweten in de bekercampagne. Ondanks de aanwezigheid van de uit blessure teruggekeerde Imad Amazou en Mustapha Aabbassi, eindigde deze heenwedstrijd in de kwartfinale op een regelrechte flop.

Het is geen toeval dat Herstal 1453 thans aan de leiding prijkt in het klassement van tweede afdeling B. De Luikse club bleek over een solide kern te beschikken, bulkend van (jong) talent. In de beginfase knutselden de bezoekers enkele niet onaardige acties in elkaar, Birger Maes moest zich reppen op een schot van Ben Abdeslam Faouzi.

De Hobokenaars namen stilaan het initiatief over. Zij deden de bal vlot circuleren en creëerden een resem doelkansen. Met als bekroning een makkelijk inleggertje van Bilal Errahmouni nadat Julien Thys een loeier van Zakaria Akatouf niet kon klemmen (1-0). Maar het lokale enthousiasme werd spoedig getemperd toen Jeremy Guillen-Gonsalez alle tijd en ruimte kreeg om succesrijk af te drukken (1-1) en de energieke Adam Arabi alleen naar Birger Maes mocht afstevenen (1-2). Twee goals in geschenkverpakking.

In de 18′ donderde een vrije trap van Zakaria Akatouf op de deklat, in diezelfde minuut kwam Adam Arabi een teenlengte te kort om een krachtige uitworp van z’n doelman in de touwen te verlengen. Zakaria Akatouf besloot een persoonlijk nummertje met een harde schuiver (2-2), kort daarop enigszins overschaduwd door een gele kaart voor Imad Amazou wegens ongepast protest.

Net voor de rust ontstond er verbijstering op en rond het veld: de twee scheidsrechters (en misschien ook wel een deel van het publiek) zagen in eerste instantie een vrijschop van Jeremy Guillen-Gonsalez in de netten verdwijnen; zij concludeerden uiteindelijk dat het optisch bedrog betrof, zodat de stand ongewijzigd bleef…

GS Beobank Hoboken bracht er in de tweede speelhelft nauwelijks wat van terecht. Weliswaar voelde Jeremy Guillen-Gonsalez zich verplicht om een penetratie van Mustapha Aabbassi op brutale wijze te kelderen, hetgeen hem een geel karton kostte en kwam Hicham Channouf op een diepe assist van Yannis Van Parys in extremis jammerlijk ten val. Maar voor het overige vonden de Beobankers geen oplossing om de rood-witte afweer te ontwrichten. Daarvoor ontbrak de nodige frisheid en inspiratie. Bovendien werden te vaak overbodige risico’s genomen. En zo kon Adam Arabi van lokaal balverlies gebruik maken om z’n team weer op voorsprong te schieten (2-3) en moest Birger Maes vlak daarna een verbluffende redding uitvoeren om erger te voorkomen. Voorlopig althans. Want een krampachtige Hobokense belegering, met een vergeefs zwoegende Mustapha Aabbassi en een onbenutte reuzekans voor Khalid Amzil, draaide finaal uit op een totale afgang: de klaarkijkende Vincenzo Giuliano lanceerde een lange boogbal naar de losgelaten Ben Abdeslam Faouzi die de thuisploeg in inktzwarte rouw dompelde (2-4).

Op vrijdag 27 maart staat GS Beobank Hoboken in het verre Herstal voor de aartsmoeilijke opdracht om in de return alsnog de kwalificatie af te dwingen. Hiertoe zal er beslist uit een ander vaatje moeten getapt worden…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze wedstrijd (inclusief interview met Imad Amazou) kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahouni, Mustapha Aabbassi, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Terry Caudron, Yannis Van Parys, Zakaria Akatouf, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Herstal 1453: Julien Thys (d), Vincenzo Giuliano (kpt), Ali Darfouf, Jeremy Guillen-Gonsalez, Adam Arabi, Muhammed Dikici, Anas Zougar, Ben Abdeslam Faouzi, David Ljubic, coach Patrick Nelles en assistent-coach Ali Elifoglu.

Doelpunten: 10′: Bilal Errahmouni (1-0); 15′: Jeremy Guillen-Gonsalez (1-1); 16′: Adam Arabi (1-2); 18′: Zakaria Akatouf (2-2); 41′: Adam Arabi (2-3); 49′: Ben Abdeslam Faouzi (2-4).

Gele kaarten: 21′: Imad Amazou; 30′: Jeremy Guillen-Gonsalez.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Johan Vanderlinden en Christian Lebeau.

Nogmaals thuis

Aanstaande vrijdag speelt GS Beobank Hoboken om 21:15 uur voor de derde opeenvolgende maal in eigen huis. Gastheer van het reeds veroordeelde FSG Wavre, drager van de rode lantaarn in eerste nationale.

GS Beobank Hoboken B

GS Beobank Hoboken B had vrijaf en herneemt de activiteiten in de regionale reeks A, eveneens volgende vrijdag in sportcentrum Sorghvliedt, tegen Antwerp Kasbar. Aftrap om 20:00 uur.