Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Selaklean Thulin

Achtste play-offfinale!

Achtste play-offfinale in de rijke geschiedenis van GS Beobank Hoboken. Niet zonder trots betraden onze krijgers hun flink volgelopen basis, klaar om de tweedaagse veldtocht voor de landstitel aan te vatten. Tegenstander was (alweer) het exotisch legioen van Selaklean Thulin, hoofdzakelijk bestaande uit Braziliaanse beroepshuurlingen.

Spetterende start

De talrijke toeschouwers werden getrakteerd op een daverende ouverture: na amper twintig seconden mocht Bruno Barboza nagenoeg ongehinderd de score openen (0-1), Steven Dillien zorgde onmiddellijk voor een klinkend antwoord (1-1).

De toon was gezet voor een felle confrontatie, verstoord door een aantal betwistbare arbitrale beslissingen. Birger Maes werd duchtig bestookt, aan de overzijde stuitte een doorbraak van Steven Dillien en Zakaria Daali op een waakzame Darcio Forgiarini.

Bezoekers duwen op het gaspedaal

De huidige landskampioen kwam nadrukkelijker in beeld. Op een voorzet van Marcelo Padilha Goncalves schoof Michel Souza Moraes met lijf en leden in de netten … gelukkig niet met de bal! Hicham Channouf oogstte luid applaus met een sublieme raid, de ST-doelman zweefde zijn bolide al even klasrijk in hoekschop. Ook Birger Maes verrichtte een schitterende redding toen Lucas Diniz Pinheiro alleen voor hem opdook. De Hobokenaars hielden het been stijf, vooral Khaled Oulichki bleek meermaals een rots in de branding. Drie minuten voor de rust wisten zij de opponent warempel een vijfde blauwe kaart aan te smeren.

Pijnlijke misser van Antoine Lemaire

Twee incidenten veroorzaakten heel wat kabaal: Marcelo Padilha Goncalves ging in de strafschopzone opzichtig maar zonder het gewenste gevolg neer, de scheidsrechters kregen een lawine van Henegouws protest over zich heen; nog meer deining veroorzaakte een overtreding op Zakaria Daali, bestraft met het zesde blauwe karton. Helaas kogelde Antoine Lemaire de negenmeter pardoes op Darcio Forgiarini. Een gemiste kans om met een (kleine) voorsprong naar de kleedkamers terug te keren…

Het deksel op de neus

Niettemin begonnen de goud-zwarten erg hoopvol aan het tweede kapittel. Telkens op een verre uitworp van Birger Maes waagde Imad Amazou twee verdienstelijke doelpogingen.

In de 36′ werd de thuisploeg zwaar gepakt: André Pereira de Campos besloot een razendsnelle actie met een dreun die Birger Maes niet kon klemmen, Lucas Diniz Pinheiro sloeg in de rebound meedogenloos toe (1-2). Hicham Channouf zag twee mooie inspanningen niet bekroond, een flitsende kaatsoefening tussen Hicham El Morabit en Marcelo Padilha Goncalves maakte de Hobokense illusies een stuk armer (1-3). Kort daarop verscheen Bruno Barboza oog in oog met Birger Maes, onze ballenpakker verhinderde nog erger.

Nadat Xavier Potvin staalhard nipt naast de kruising had gemikt, vroeg GS-coach Karim Akajoua een time-out voor zijn in ademnood verkerende troepen.

Verwoed offensief

GS Beobank Hoboken ging met hernieuwde moed in de achtervolging. Khaled Oulichki kwam plots in ideale schietpositie, zijn trap miste de nodige kracht en precisie om Darcio Forgiarini te vloeren. Ook een pegel uit de draai van Imad Amazou bracht de bezoekende portier niet in verlegenheid.

De klok tikte ongenadig verder. Birger Maes etaleerde opnieuw een verbazingwekkende parade. Zijn overbuur hield eveneens op grandioze wijze een snedige combinatie tussen Steven Dillien en Antoine Lemaire staande. ST-coach Abdelhak Ouafik voelde de bui reeds hangen en verzocht op zijn beurt om een spelonderbreking.

Turbulent slot

De slotminuten werden ontsierd door enkele betreurenswaardige gebeurtenissen. In een bijzonder verhitte sfeer mochten zowel Hicham Channouf als Michel Souza Moraes met een gele sanctie iets vroeger dan de andere acteurs onder de douches. Ook een onbegrijpelijke beoordeling van scheidsrechter Maxime Duret was niet bevorderlijk om de gemoederen te bedaren. Tussendoor stond Michel Souza Moraes op de goede plaats om een allerlaatste poging van Steven Dillien voor de doellijn te ontzetten…

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze boeiende en hoogstaande partij kan u respectievelijk vanaf donderdag en vrijdag bekijken op de website en de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Terugwedstrijd

GS Beobank Hoboken herneemt aanstaande vrijdag om 21:30 uur de vijandelijkheden op Henegouwse bodem. In het gemeentelijk sportcentrum van Hensies zal hoe dan ook beslist worden wie de nationale trofee mag opeisen. Voor hen die onze jongens vanuit hun luie zetel rechtstreeks aan het werk wensen te zien, geven we nog mee dat het verloop van deze eindstrijd via live stream in beeld wordt gebracht op de website van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Gaan de Beobankers voor een onwaarschijnlijke stunt? “Impossible n’est pas français”, schreef een zekere Napoleon Bonaparte op 9 juli 1813!

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Xavier Potvin, Zakaria Daali, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Selaklean Thulin: Darcio Forgiarini (d), Stefano De Carolis (d), Bruno Barboza (kpt), Diego Rodriguez Fente, André Pereira de Campos, Michel Souza Moraes, Hicham El Morabit, Lucas Diniz Pinheiro, Marcelo Padilha Goncalves, José Silva Magno de Lima, coach Abdelhak Ouafik en assistent-coach Noureddine Boumediane.

Doelpunten: 1′: Bruno Barboza (0-1); 2′: Steven Dillien (1-1); 36′: Lucas Diniz Pinheiro (1-2); 43′: Marcelo Padilha Goncalves (1-3).

Gele kaarten: 58′: Hicham Channouf; 59′: Michel Souza Moraes.

Arbitrage: Danny Desmit en Maxime Duret.