Wedstrijdverslag:
RS La Louvière – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken is vanavond in Haine-Saint-Paul door het oog van de naald gekropen en aan een blamage ontsnapt…

Wilskrachtige thuisploeg

Onze jongens begonnen veelbelovend aan de wedstrijd. Na amper twee minuten opende Imad Amazou de score met een verraderlijke trap (0-1).

Bij een ingestudeerde vrijschop en enkele fraaie acties van de thuisploeg kwamen de Hobokenaars goed weg. Daartegenover stond een priemende doorbraak van Hicham Channouf, een poging uit de draai van Khaled Oulichki en een diepe voorzet van Steven Dillien waarop Yannis Van Parys iets te laat kwam ingelopen. Christopher Arab was bij de pinken om een pittig uitgevoerd Hobokens driehoekje en een krachtig schot van Steven Dillien te neutraliseren, de infiltrerende Mustapha Aabbassi werd aan de rand van de strafschopzone uit evenwicht gebracht. Kansen genoeg dus, met als aanvullende uitschieters een knappe redding van de lokale doelman na een vlot ééntweetje tussen Imad Amazou en Hicham Channouf alsook een uitworp van Birger Maes naar de vrijstaande Antoine Lemaire die helaas onstuimig over doel mikte.

Tussendoor hadden Jimmy Lenoir en Jimmy Trapani beurtelings een gigantische mogelijkheid laten voorbijgaan om gelijk te stellen.

De Wolven gaven blijk van een tomeloze wilskracht terwijl goud-zwart de slordigheden en misverstanden opstapelde. Sommige GS-spelers waren niet meer bij de les. Met als pijnlijk gevolg dat Luka Stalmans net voor de rust een mooie treffer lukte (1-1) en Birger Maes volkomen werd verrast door een zware uithaal van Miguel Caballero (2-1).

Malaise zet zich door

Bij de aanvang van het tweede bedrijf bleven de Beobankers in hetzelfde bedje ziek: zowel voor- als achteraan liep het voor geen meter. Miguel Caballero profiteerde van Hobokens balverlies om alweer genadeloos af te drukken (3-1). In de 33′ werd de ganse GS-defensie opgerold, Jimmy Trapani vergat het karwei af te maken. Het was slechts uitgesteld: uit de linker van Donovan Payen vertrok een pegel die de Hobokense netten voor de vierde maal liet trillen (4-1).

GS Beobank Hoboken leek af te stevenen op een regelrechte blamage. Tot tweemaal toe verzuimden de gastheren om de marge nog te vergroten, terwijl de kemphanen Hicham Channouf en Donovan Lacroix met een geel karton werden beteugeld.

GS maakt een vuist

GS-coach Karim Akajoua vond het nu welletjes en besloot om in te grijpen…

Met Antoine Lemaire afwisselend als vliegende doelman ontketende hij een geweldig offensief. De Henegouwers plooiden massaal terug. Onze kapitein, in ideale schietpositie aangespeeld door Steven Dillien, verloor de controle over de bal. Er was ook wat pech gemoeid want een schicht van laatstgenoemde sloeg jammerlijk tegen de staak te pletter.

Toen Khaled Oulichki een gemeten voorzet van Imad Amazou kon binnenwerken (4-2), kwam de wedstrijd in een stroomversnelling terecht. Met dikwijls ongeoorloofde contacten die de blauwe foutenlast van beide ploegen tot het maximum deden stijgen. Jimmy Lenoir beging een lelijke overtreding op Hicham Channouf, uitmondend in een dubbele sanctie: geel voor de boosdoener en een negenmeter voor de bezoekers. Yannis Van Parys nam koelbloedig zijn verantwoordelijkheid (4-3).

Tijdens de ultraspannende slotfase riep RS La Louvière alle hens aan dek. In volle paniek liet Nicolas Trussart zich een gele kaart aansmeren. Vlak voor het eindsignaal knutselden onze herboren strijders een schitterende combinatie in elkaar, Mustapha Aabbassi gleed de onverhoopte gelijkmaker in de touwen (4-4)! Het GS-kamp slaakte een zucht van opluchting. En dat was zeker het geval bij Antoine Lemaire die zijn verjaardag bijna verknald zag door de eerste nederlaag van zijn en onze geliefde kleuren!

Wedstrijdfiche

RS La Louvière: Christopher Arab (d), Steeve Vaeremans (d), Jimmy Lenoir (kpt), Nicolas Trussart, Corentin Duroy, Donovan Lacroix, Miguel Caballero, Donovan Payen, Luka Stalmans, Jimmy Trapani, coach Philippe Stalmans en assistent-coach Kevin Van Hove.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 2′: Imad Amazou (0-1); 28′: Luka Stalmans (1-1); 29′: Miguel Caballero (2-1); 32′: Miguel Caballero (3-1); 34′: Donovan Payen (4-1); 53′: Khaled Oulichki (4-2); 55′: Yannis Van Parys (4-3); 59′: Mustapha Aabbassi (4-4).

Gele kaarten: 45′: Hicham Channouf en Donovan Lacroix; 55′: Jimmy Lenoir; 59′: Nicolas Trussart.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Christophe Blairon en Aho Yildiz.

Volgende wedstrijd

Blijft GS Beobank Hoboken volgende vrijdag voor de tiende keer ongeslagen tegen HCTE Cosmos La Hestre? U kan het vanaf 21:15 uur zelf beleven in sportcentrum Sorghvliedt!