Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Hoboken Ster

Weinig problemen voor GS Beobank Hoboken…

Winnaar gauw duidelijk

Onze club is reeds zeker van de eerste plaats in het eindklassement van de reguliere competitie, terwijl Hoboken Ster kan rekenen op een verlengd verblijf in de hoogste reeks. Het werd dus een stressloze, genietbare districtsderby. Wel was de winnaar gauw duidelijk.

Bij beide ploegen ontbraken twee belangrijke titularissen: aan lokale zijde zaten Birger Maes en Mustapha Aabbassi een gele schorsing uit, de bezoekers misten de diensten van Tom Blommaerts en Yassine Zoubeir.

De Beobankers vertrokken het best uit de startblokken. Imad Amazou leverde vanop links een strakke voorzet af waarop Bilal Errahmouni gepast kwam ingelopen (1-0). Eerste kans en direct binnen. Dominique Ernst reageerde met een vluchtschot dat Michael Lauwers tot een schitterende redding noopte. Wat later verdubbelde de wederoptredende Antoine Lemaire de voorsprong vanuit een bijzonder scherpe positie (2-0).

Het spel ging op en neer maar de thuisploeg toonde zich technisch en fysiek sterker. Efficiënter ook. Bilal Errahmouni arriveerde opnieuw op de juiste plek, deze keer op aangeven van Hicham Channouf (3-0).

Michael Lauwers pakte uit met een bliksemsnelle voetreflex toen Yorick Libot van dichtbij afdrukte. Kort daarop kon deze laatste langs de rechterflank aan de haal, zijn center verdween in het niemandsland. Tussendoor had Bilal Errahmouni een geel karton opgelopen vanwege een vermijdbare overtreding.

Net voor het rustsignaal liet Soufian El Fakiri zich opmerken met twee krachtige doelpogingen, om tenslotte raak te schieten door middel van een sublieme schijnbeweging waarbij Laurens Plees op het verkeerde been werd geplaatst (4-0).

Imad Amazou dirigeert

Bij de aanvang van de tweede speelhelft probeerde Hoboken Ster wat te forceren. Vooral via de rusteloze Mohcine Zoubeir die zich echter al te dikwijls in zijn dribbelacties verstrikte.

Imad Imazou ontpopte zich tot dirigent en spelverdeler van een vlot combinerend GS Beobank Hoboken. Hij gaf aan Raïd El Kajjoui de gelegenheid om enig mooi in het dak van de Ster-tent te trappen (5-0). Met Soufian El Fakiri af en toe als meespelende doelman drongen de goud-zwarten hun tegenstander helemaal achteruit. Elf minuten voor affluiten van het burenduel, schonk Imad Amazou de eer aan zichzelf (6-0).

Mohcine Zoubeir wist éénmaal dan toch aan zijn bewakers te ontsnappen en bezorgde Hoboken Ster een schrale troost (6-1).

Precies zoals in de laatste scène van het eerste bedrijf eiste Soufian El Fakiri aan het slot van de wedstrijd de aandacht op met een paar straffe kanonskogels. De eindcijfers werden evenwel vastgelegd door een fraaie treffer van Terry Caudron (7-1). Een logische en dikverdiende overwinning…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Norbert Laenens (d), Bilal El Merboh (kpt), Yorick Libot, Sven Pelckmans, Abdelkader Taleb, Dominique Ernst, Mohcine Zoubeir, coach Arben Mamusha en assistent-coach Peter Kerckx.

Doelpunten: 4′: Bilal Errahmouni (1-0); 12′: Antoine Lemaire (2-0); 19′: Bilal Errahmouni (3-0); 29′: Soufian El Fakiri (4-0); 35′: Raïd El Kajjoui (5-0); 49′: Imad Amazou (6-0); 50′: Mohcine Zoubeir (6-1); 59′: Terry Caudron (7-1).

Gele kaarten: 20′: Bilal Errahmouni.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul en Régis Bawin.

Op een zucht van de bekerfinale

Na het behalen van een riante zege bij ZVC Moratex Lebbeke in de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België, staat GS Beobank Hoboken aanstaande woensdag om 22:00 uur in eigen huis op een zucht van de finale.