Wedstrijdverslag:

LART Bruxelles Futsal Club – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken verscheen vanavond in een dubbele gedaante tussen de lijnen: een zwakke eerste periode werd afgewisseld met een puike tweede …

Slap en inspiratieloos

De Hobokenaars namen het initiatief, het ontbrak hen weliswaar aan tempo en inspiratie om de tegenstander in verlegenheid te brengen. De thuisploeg kon meer balbezit opeisen maar bakte er ook weinig van.

Er diende gewacht tot in de tiende minuut voor de eerste grote doelkans. Die was meteen raak: Bilal Ziani vond de op rechts losgelaten Bilal Abakach die de openingstreffer via de binnenkant van de staak lukte (1-0).

Goud-zwart kon geen vuist maken, hoewel Ibrahim Balato Keita bijna verrast werd door een hieltje van Yannis Van Parys. Een flitsende actie tussen Imad Amazou en Yannis Van Parys alsook een opwippertje van Steven Dillien in het zijnet, behoorden tot de schaarse hoogtepunten aan Hobokense zijde.

Op slag van rust werd Steven Dillien in de rug gelopen door Mounir Chouaa. Het was nota bene de zesde blauwe overtreding van de gastheren. Antoine Lemaire, deze week voor de tweede maal vader geworden (waarvoor onze felicitaties!) liet zich niet beïnvloeden door het gejoel van de plaatselijke aanhang en trapte vanop negen meter ijskoud binnen (1-1).

GS Beobank Hoboken herpakt zich

Vlak na de hervatting joeg Steven Dillien vanop links een pegel tegen de paal. Het was de voorbode van een totale gedaantewisseling. De Beobankers deden de marineblauwen achter een ongrijpbaar projectiel hollen. Het regende schoten in de richting van de Brusselse muit. Antoine Lemaire mikte nipte naast, Imad Amazou viseerde de deklat en Hicham Channouf zag zijn knal nog net via een been afwijken. Tenslotte kwam Steven Dillien als overwinnaar tevoorschijn uit een onontwarbare scrimmage voor de lokale tent (1-2).

De hoofdstedelingen poogden wat terug te doen, onze defensie gaf echter geen krimp. Behalve die ene keer toen de vrijgespeelde Bouamama Boulkoumite het doelhout trof.

Imad Amazou nam op links een uitworp van Birger Maes op grandioze wijze in ontvangst, behield het overzicht en schoof de bal lateraal én op het juiste ogenblik in de loop van de aanstormende Yannis Van Parys (1-3). Een vrije trap van Antoine Lemaire zoefde rakelings naast, een krachtige poging van Khaled Oulichki stuitte op de sluitpost. Plots verscheen Yannis Van Parys weer op de proppen: hij troefde Bilal Abakach af en vlamde pardoes in de verste hoek (1-4). Schitterend en boeken toe!

Toch geloofden de Brusselaars nog in een mirakel. Birger Maes – naar goede gewoonte uitpakkend met enkele onwaarschijnlijke parades – en zijn attente verdedigers weigerden evenwel iedere toegeving. Het was allemaal niet naar de zin van Mohamed Amry en zijn coach Georges Tsoras die beiden wegens protest aan het adres van de leiding werden uitgewezen.

Tijdens een turbulente eindfase nam Hicham Channouf een kogel van Steven Dillien tegen de staander succesrijk over (1-5) en kon Bilal Ziani de pil enigszins vergulden (2-5). Finaal bezorgde een raket van Xavier Potvin nog meer glans aan de gewettigde zege van GS Beobank Hoboken (2-6).

Beeldverslag

Een uitgebreide samenvatting van deze partij kan u op zaterdagavond om 18:15 uur bekijken bij BX1 via hun website www.bx1.be → “Emissions” → “Foutsal” of hun Facebookpagina.

Volgende wedstrijd

Op vrijdag 31 maart a.s. om 21:15 uur treden onze jongens in eigen huis Gijonesa Futsal Jette tegemoet dat nog steeds in de onveilige regionen van het klassement vertoeft. De symbolische aftrap zal worden gehonoreerd door niemand minder dan Jimmy De Jonghe en Mo Messoudi, spelers van KFCO Beerschot Wilrijk. GS-supporters, allen op post!

Wedstrijdfiche

LART Bruxelles Futsal Club: Ibrahim Balato Keita (d), Mustapha Benali (d), Bilal Abakach (kpt), Mohamed Aabbassi, Bouamama Boulkoumite, Mourad Tamimi Yousoufi, Mohamed Amry, Mounir Chouaa, Soufiane Belkounani, Bilal Ziani en coach Georges Tsoras .

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Youssef Achbari (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Steven Dillien, Yannis Van Parys, Xavier Potvin, Amine Boulayoune, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 10′: Bilal Abakach (1-0); 29′: Antoine Lemaire (1-1); 39′: Steven Dillien (1-2); 47′: Yannis Van Parys (1-3); 50′: Yannis Van Parys (1-4); 58′: Hicham Channouf (1-5); 58′: Bilal Ziani (2-5); 59′: Xavier Potvin (2-6).

Arbitrage: Danny Desmit en Lucien Vrancken.

Gele kaarten: 56′: Mohamed Amry en Georges Tsoras.