Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – HCTE Cosmos La Hestre

GS Beobank Hoboken speelde vanavond voor de derde opeenvolgende keer gelijk, toch voldoende om opnieuw naar de eerste plaats in de rangschikking te klimmen…

Frisheid ontbreekt

De Hobokenaars verschenen aan de aftrap zonder de geblesseerde Steven Dillien, terwijl hun geschorste coach Karim Akajoua vanuit de tribunes toekeek. Die moest eens te meer vaststellen dat zijn discipelen in een mindere periode verkeren.

Het gebrek aan frisheid bij de goud-zwarten stond in schril contrast met de vechtlust van de sterk gemotiveerde bezoekers. Dit resulteerde in een aantal doelkansen voor HCTE Cosmos La Hestre waarbij de rusteloze Adam Zriwil (ex-Selaklean Thulin) als spilfiguur fungeerde. Pas in de 8′ werd Frédéric D’Ermilio voor de eerste maal aan het werk gezet toen Mustapha Aabbassi voor hem opdook, onmiddellijk gevolgd door een fraaie redding van Birger Maes op een scherp schot van Neki Mbala.

Net voor het verstrijken van het eerste kwartier wist Yannis Van Parys zich door te zetten, Mustapha Aabbassi kopte zijn assist naast. Dan was er de immer op de loer liggende Adam Zriwil die de bal van dichtbij voorlangs trapte en vervolgens een vrije trap op de vuisten van Birger Maes deed ploffen. Imad Amazou verkeek nog een goede mogelijkheid.

De eerste speelhelft eindigde op een troosteloze brilstand.

Koudweg gepakt

Na de pauze leek er een Hobokens non-stopoffensief op til, met ettelijke doelpogingen die evenwel geen soelaas brachten. In de 35′ werden onze jongens koudweg gepakt: Adam Zriwil stuurde Mourad El Araichi in het straatje, Birger Maes was geklopt (0-1). Diezelfde Adam Zriwil had zelfs een tweede treffer aan de voet, Antoine Lemaire kon het onheil net voor de doellijn bezweren.

De Beobankers togen stevig in de aanval maar de inspanningen misten precisie of werden door Frédéric D’Ermilio ongedaan gemaakt. Tussendoor zorgde de alomtegenwoordige Adam Zriwil weer voor een hachelijk standje voor de Hobokense muit.

De klok tikte genadeloos verder en sommige acteurs waren hun zenuwen niet langer meester. HCTE-doelman Mikael Casciano werd wegens aanhoudend gemopper vanop de wisselbank met een geel karton bedacht, Adam Zriwil onderging wat later hetzelfde lot. Bovendien incasseerden de strijdende partijen elk gauw vijf blauwe kaarten, hetgeen hen verplichtte op eieren te lopen.

Bewogen eindfase

Tijdens de laatste tien minuten trok GS Beobank Hoboken alle registers open. Imad Amazou vuurde een ruime kans tegen de staak maar lukte uiteindelijk dan toch de moeizaam bevochten gelijkmaker op aangeven van Hicham Channouf (1-1). Mustapha Aabbassi en het voornoemde tweetal kregen nog de gelegenheid om de zege binnen te rijven, maar zover kwam het helaas niet…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Alessandro Maffeo (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Mustapha Aabbassi, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Ivan Boey en assistent-coach Wim Rooms.

HCTE Cosmos La Hestre: Frédéric D’Ermilio (d), Mikael Casciano (d), Marco Carnoli (kpt), Mohamed Oubella, Adam Zriwil, Stefano Lippolis, Mourad El Araichi, Adrien Fois, Neki Mbala, coach Alessandro Meo en assistent-coach Francesco Carlino.

Doelpunten: 35′: Mourad El Araichi (0-1); 55′: Imad Amazou (1-1).

Gele kaarten: 43′: Mikael Casciano; 49′: Adam Zriwil.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Juan Ortega en Guy Rassart.

Brusselse uitstap

Aanstaande vrijdag maakt GS Beobank Hoboken een uitstap naar de hoofdstad waar met LART Bruxelles een niet te onderschatten tegenstander z’n opwachting maakt…

GS Beobank Hoboken B

In de Vlaamse competitie (regio centraal) hield het B-team de volle buit in eigen huis na een spannende derby tegen AAB Antwerpen A (5-4).