Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken Ster – ZVC Assebroeke

Een superklein virus heeft eenieders leven flink door elkaar geschud. De zaalvoetbalwereld bleef evenmin gespaard. Onze nationale federatie besloot om de competitie 2019-2020 voortijdig en definitief stop te zetten. Zonder toekenning van een kampioenstitel in de hoogste klasse. Helaas, want GS Beobank Hoboken was goed op weg om een vierde hoofdprijs aan het palmares toe te voegen. Toch viel er ook verheugend nieuws te rapen. GS Beobank Hoboken en Hoboken Ster zochten toenadering tot elkaar en beslisten om samen in zee te gaan. De vereniging heet voortaan GS Beobank Hoboken Ster en koerst hopelijk naar een succesvolle toekomst. De fusieclub zag zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen 2020-2021 uitgesteld vanwege coronaperikelen. Maar vanavond konden onze spelers eindelijk aan de slag in hun schitterend gerenoveerde thuishaven Sorghvliedt. Weliswaar met de nodige veiligheidsmaatregelen. Tegenstander was ZVC Assebroeke. Een topper die naar goede gewoonte steeds garant staat voor spektakel…

Moeizame start

De gemaskerde toeschouwers bleven lang op hun honger zitten want het duurde tot in de tiende minuut vooraleer er wat vuurwerk op het terrein ontstond. Daarvoor zorgde een verbluffend dribbelnummer van Hicham Channouf, eindigend met een harde schuiver waarbij de virusvrije bal tegen de staak te pletter sloeg. De thuisploeg, zonder Imad Amazou (herstellend van meniscusletsel), etaleerde een duidelijk maar onproductief overwicht. Al dient gezegd dat pogingen van alweer Hicham Channouf en Zakaria Akatouf een beter lot verdienden. Vaak met hun ver uit zijn tent meespelende doelman probeerden de bezoekers een gaatje in de lokale defensie te vinden. En dat lukte in de 16′ toen Quinn Staute zich voorbij de laatste weerstand wist te wurmen en Laurens Plees het nakijken gaf (0-1).

Met een enorme misser van Jason Delanoitte en een net op tijd afgeblokte slalom van Stan Braem, ontsnapten de Hobokenaars aan erger. Maar zij krikten het tempo op en dwongen de gasten tot een knieval dankzij Yannis Van Parys op voorzet van Adriano Chiaravalle en een inleggertje van Mustapha Aabbassi na een hectisch standje voor het Brugse doel (2-1). Zakaria Akatouf besloot een fantastische raid in het zijnet.

Leuke afloop

Ook tijdens de tweede speelhelft was GS Beobank Hoboken Ster het meest toonaangevend. En steeg de amusementswaarde. Zakaria Akatouf verraste Yentl Vanthorre volkomen met een loeier uit zijn zware linker (3-1), een wippertje van Adriano Chiaravalle huppelde nipt naast, Yannis Van Parys kogelde op de paal. Sensatie precies bij het ingaan van het laatste kwartier: Darco Masselus kreeg via een strafschop de aansluitingstreffer voor de voeten geworpen, Laurens Plees ranselde de trap van de Assebroekse kapitein uit zijn kooi!

De Beobankers roken nu hun kans om de wedstrijd in een beslissende plooi te strijken. Eerst verkeken Adriano Chiaravalle en Hicham Channouf een hemelsbrede mogelijkheid, daarna zette Khalid Amzil z’n ploeg op rozen (4-1).

Tijdens de laatste vijf minuten manifesteerden beide teams zich op positieve én negatieve wijze: Quinn Staute kon milderen (4-2), Laurens Plees verrichtte opnieuw een puike redding, Darco Masselus (haakfout) en Bilal Errahmouni (verbaal protest) incasseerden een geel karton.

Onze jongens kunnen terugblikken op een geslaagde entree in de kersverse campagne. Voor de West-Vlamingen geldt als excuus dat zij met een onvolledige en zeker niet de sterkste kern naar Hoboken waren afgezakt.

Beeldverslag

Een samenvatting van deze wedstrijd (inclusief interview met Mustapha Aabbassi en Karim Akajoua) kan u zondagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Michael Lauwers (d), Mustapha Aabbassi (kpt), Tom Blommaerts, Bilal Errahmouni, Yannis Van Parys, Adriano Chiaravalle, Zakaria Akatouf, Hicham Channouf, Khalid Amzil, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

ZVC Assebroeke: Yentl Vanthorre (d), Elias Cavey (d), Darco Masselus (kpt), Aaron Simoens, Quinn Staute, Jason Vandelanoitte, Stan Braem, Mane Kaca, coaches Ewout Desmet en David Van Hamme.

Doelpunten: 16′: Quinn Staute (0-1); 20′: Yannis Van Parys (1-1); 24′: Mustapha Aabbassi (2-1); 37′: Zakaria Akatouf (3-1); 52′: Khalid Amzil (4-1); 55′: Quinn Staute (4-2).

Gele kaarten: 56′: Darco Masselus; 58′: Bilal Errahmouni.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul & Fabian Deckers.

Weerzien met Antoine Lemaire

Volgende vrijdag gaat de reis naar HCT Domi Manage, waar Antoine Lemaire na liefst 10 seizoenen trouwe dienst bij goud-zwart een nieuw onderkomen vond. Nochtans geen reden om in de deelgemeente van het Henegouwse La Hestre geschenken uit te delen…

GS Beobank Hoboken Ster B

Onze B-ploeg zal dit seizoen in eerste provinciale uitkomen. De eerste competitiewedstrijd is voorzien op maandag 5 oktober 2020 om 21:00 uur, op bezoek bij United ’76 Luchtbal.