Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – ZVC Moratex Lebbeke (terugwedstrijd halve finale Beker van België)

Op zaterdag 1 juni a.s. betwist GS Beobank Hoboken (tegen Futsal IP Hannut) de bekerfinale: voor de vijfde maal in onze rijke clubgeschiedenis!

Verplicht nummer

Gelet op de ruime voorsprong (3-9) waarmee de heenwedstrijd werd afgesloten, was deze laatavondvertoning niet meer dan een verplicht nummer. Wel diende het risico op blessures zoveel mogelijk vermeden, in het vooruitzicht van de nakende play-offs.

Bijgevolg lieten de goud-zwarten het balletje vlot circuleren, zonder echt voluit te gaan. Niettemin zoekend naar het gepaste ogenblik om toe te slaan. In de 7′ maakte Imad Amazou het projectiel afhandig van laatste verdediger Michaël Roquet maar vond de bezoekende portier op zijn weg. Drie minuten later sneed Soufian El Fakiri op het ideale moment doorheen het centrum van de Oost-Vlaamse defensie om een knappe assist van Hicham Channouf pardoes tegen de netten te prikken (1-0). Gevolgd door enkele mooie Hobokense combinaties die niet het verhoopte resultaat opleverden.

Birger Maes keek de ganse tijd nagenoeg werkeloos toe. Maar nadat Hicham Channouf een levensgrote kans op de paal deed stranden, werd hij plots voor een voldongen feit gezet, toen Michaël Roquet een flitsende counter triomfantelijk mocht afwerken (1-1).

ZVC Moratex Lebbeke tankte uit deze onverwachte gelijkmaker een flinke dosis vertrouwen. Ian Raeymaeckers trapte tweemaal een open mogelijkheid de mist in. Een raket van Soufian El Fakiri stelde weer orde op zaken (2-1), hoewel Antoine Lemaire op slag van rust in allerijl een quasi gemaakt doelpunt van Yentl Vekeman van de lijn moest halen.

Soufian El Fakiri drukt z’n stempel

Heel wat animo bij de inleiding van de tweede speelhelft. Een prachtige roos van Terry Caudron (3-1) werd vrijwel onmiddellijk beantwoord door een tegentreffer van Jason De Bie (3-2). En dan verscheen het torinstinct van Soufian El Fakiri aan de oppervlakte met drie goals van topklasse (6-2). Naar goeie gewoonte had onze prijsschutter ook nu z’n stempel gedrukt op de afloop van de vijandelijkheden.

De gasten waren even de kluts kwijt. Rechtten toch opnieuw de rug. Met twee pogingen van David Roquet die Birger Maes telkens op verbluffende wijze kon neutraliseren, terwijl Bilal Errahmouni aan de overkant een doelpunt afgekeurd zag. Het was echter uitgesteld: Khaled Oulichki stond op de juiste plek om een atoomschot van Soufian El Fakiri in de touwen te deviëren (7-2). Uiteindelijk wisten de moedige Lebbekenaars de verliescijfers te milderen dankzij een stevige punter van de technisch vaardige Jason De Bie (7-3).

In de laatste minuut incasseerde Michaël Roquet een geel karton, wegens protest. Zodat het blazoen van de blauw-witten ten onrechte werd besmeurd, want zij hadden zich in de loop van de wedstrijd zelden of nooit op misplaatst gedrag laten betrappen. De derdeklasser mocht evenwel zeer trots van het terrein stappen, terugblikkend op een historisch parkoers in deze bekercampagne…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij (inclusief interview met Soufian El Fakiri) kan u donderdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

ZVC Moratex Lebbeke: Matthias De Jonge (d), Michaël Roquet (kpt), David Roquet, Ian Raeymaeckers, Stef Prové, Yentl Vekeman, Jason De Bie, Cedric Amerijckx, coach Kevin De Sa Faria en assistent-coach Leander Verbeeck.

Doelpunten: 10′: Soufian El Fakiri (1-0); 18′: Michaël Roquet (1-1); 24′: Soufian El Fakiri (2-1); 26′: Terry Caudron (3-1); 28′: Jason De Bie (3-2); 29′: Soufian El Fakiri (4-2); 31′: Soufian El Fakiri (5-2); 34′: Soufian El Fakiri (6-2); 45′: Khaled Oulichki (7-2); 47′: Jason De Bie (7-3).

Gele kaarten: 50′: Michaël Roquet.

Arbitrage: Régis Bawin en Christian Lebeau.

Laatste competitiewedstrijd

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur begint GS Beobank Hoboken bij LART Bruxelles aan zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie.