Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – LART Bruxelles (terugwedstrijd halve finale Beker van België)

Derde opeenvolgende confrontatie tussen beide clubs en meteen ook de belangrijkste: vanavond werd onder elkaar uitgemaakt wie de bekerfinale zal spelen…

De schaapjes op het droge

GS Beobank Hoboken verscheen zonder de geschorste Imad Amazou aan de aftrap met een bonus van twee doelpunten uit de heenwedstrijd, terwijl LART Bruxelles met z’n sterkste opstelling de handschoen opnam.

Een zwaar schot van Yassine Laaraj, onmiddellijk beantwoord door een pegel van Steven Dillien, beloofde veel goeds voor de spektakelwaarde van de partij.

De twee halve finalisten gaven echter weinig ruimte weg. Er werd vooral op het middenveld stevig om de bal geknokt. Uitgespeelde doelkansen vielen er amper te noteren. Het baarde geen verwondering dat het openingsdoelpunt bij een stilstaande fase tot stand kwam: Hicham Channouf stuurde een vrije trap naar de ongedekte Mustapha Aabbassi die vanuit een erg scherpe hoek de netten deed opstuiven (1-0).

De bezoekers waren nu wel verplicht om wat terug te doen maar kwamen niet verder dan enkele vergeefse afstandsschoten.

Ayoub Anik lukte op de linkerflank een schitterende persoonlijke inspanning en bood de tweede Hobokense treffer op een presenteerblaadje aan de centraal voor doel opduikende Hicham Channouf (2-0). De Beobankers hadden hun schaapjes nog voor de kampwisseling op het droge.

Dit betekende niet dat de Hobokenaars op hun lauweren gingen rusten. Zij togen bij de aanvang van het tweede deel volop in de aanval. Een gemaakt doelpunt van Ayoub Anik werd in laatste instantie van de lijn gehaald, Steven Dillien besloot een doorbraak pal op de doelman.

Brusselse opflakkering

Plots kwamen de gasten geweldig opzetten. De opflakkering resulteerde onder meer in twee reële scoringsmogelijkheden voor Ibrahim El Jomaile waarvan de eerste nog net voor de open doelmond werd ontzet en de tweede een acrobatische redding van Birger Maes vergde. In de 41′ kreeg de Brusselse kapitein eindelijk loon naar werken (2-1) na een verbluffende actie … van z’n mee opgerukte doelman maar incasseerde even later een gele kaart wegens verbaal protest.

De blauw-witte aspiraties werden echter gauw de kop ingedrukt. Een Hobokense counter, ingeleid door Antoine Lemaire, bracht Ayoub Anik in uitstekende schietpositie, Hassan Bounou kon diens schot nog afweren, Steven Dillien werkte de afvallende bal genadeloos binnen (3-1). Kort daarop kon Bouamama Boulkoumite dan toch milderen (3-2).

De slotminuten waren best opwindend. Bouamama Boulkoumite was tweemaal erg dicht bij de gelijkmaker maar de thuisploeg had het laatste woord. Nadat Ayoub Anik de dwarsligger had geviseerd, beëindigde Hicham Channouf een spectaculaire raid op grandioze wijze (4-2). Bij een nieuwe onstuitbare penetratie werd deze laatste van de sokken gelopen door Mezzian Boudiouane. De boosdoener mocht tegen een geel karton aankijken. De daaruit voortspruitende vrijschop van Yannis Van Parys verdween via het muurtje over het doelkader. Het kon de vreugde niet temperen: GS Beobank Hoboken kwalificeert zich verdiend voor de finale van de Beker van België die op zaterdag 2 juni a.s. om 21:00 uur in het Eurovolleycenter te Vilvoorde zal betwist worden. Tegenstander wordt Veidec ARB Hamme dat in de andere halve finale Selaklean Thulin wist uit te schakelen.

Beeldverslag

Een integraal beeldverslag van deze cupmatch kan u vanaf donderdag bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Voor een bondige reportage kan u zaterdag e.k. vanaf 18:15 uur ook terecht op de website van BX1 – www.bx1.be/emissions/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1.

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Ayoub Anik, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

LART Bruxelles: Hassan Bounou (d), Ibrahim El Jomaile (kpt), Mohamed Aabbassi, Driss Abdellati, Mohamed Amry, Soufiane Belkounani, Mezzian Boudiouane, Bouamama Boulkoumite, Yassine Laaraj, Mike Salmon, coach Abdel-Ilah Besri-Medyouni en assistent-coach Monir Bouzaid.

Doelpunten: 14′: Mustapha Aabbassi (1-0); 20′: Hicham Channouf (2-0); 41′: Ibrahim El Jomaile (2-1); 45′: Steven Dillien (3-1); 46′: Bouamama Boulkoumite (3-2); 49′: Hicham Channouf (4-2).

Gele kaarten: 42′: Ibrahim El Jomaile; 49′: Mezzian Boudiouane.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Johan Vanderlinden en Denis Van Laeken.

Heenwedstrijd halve finale play-offs

Onze jongens beschikken over nauwelijks twee etmalen om zich op te laden voor de cruciale heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs van aanstaande vrijdag bij regerend landskampioen Selaklean Thulin. De uren van de waarheid zijn aangebroken!