Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – LART Bruxelles

Deze laatste wedstrijd van de reguliere competitie was voor beide ploegen nauwelijks van belang maar toch een aangenaam kijkstuk…

Geen risico’s

Voor GS Beobank Hoboken gold de tweede plaats in de eindrangschikking reeds als een certitude, LART Bruxelles had in het nationaal kampioenschap niets meer te winnen noch te verliezen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de twee kampen geen overbodige risico’s namen, zeker met de nakende terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België in het achterhoofd. Uit voorzorg verkoos GS-coach Karim Akajoua om Hicham Channouf en Steven Dillien niet te bezigen.

Dit betekende niet dat er aan een lusteloos slakkengangetje werd gevoetbald. Aan weerszijden was er heel wat inzet. Ook vele snelle en leuke combinaties. In de 8′ toonden de Beobankers zich hierin het sterkst: een door Birger Maes afgeweerde schicht van Ibrahim El Jomaile belandde in de voeten van Imad Amazou die de bal vliegensvlug naar de op links spurtende Yannis Van Parys stuurde, de goed gevolgde Mustapha Aabbassi gleed diens voorzet aan de tweede paal binnen (1-0).

De kapitein van de bezoekers zorgde niet lang daarna voor een antwoord. Ibrahim El Jomaile kon op de linkerflank al te makkelijk aan een individuele dribbelactie beginnen en mocht zowaar twee pogingen ondernemen om Birger Maes te kloppen, onze goalie uitte hierover zichtbaar zijn ongenoegen (1-1). Nog geen minuut later besloot Soufiane Belkounani net over de dwarsligger na een geslaagde kaatsoefening met Mezzian Boudiouane.

Een Brusselse own-goal – Mohamed Amry werkte een voorzetschot van Yannis Van Parys onhoudbaar voorbij z’n eigen doelman in de benedenhoek – bracht GS Beobank Hoboken opnieuw aan de leiding (2-1).

Ibrahim El Jomaile miste een mooie mogelijkheid, aan de overzijde had Mustapha Aabbassi tweemaal geen meeval bij de afwerking.

Evenwichtig

Ook de tweede speelhelft was onderhoudend en kon alle kanten uit. Terry Caudron en Yannis Van Parys verkeken ieder een dot van een kans. Jammer, want Bouamama Boulkoumite scoorde de gelijkmaker op een diefje in samenwerking met de alomtegenwoordige Ibrahim El Jomaile (2-2).

De blauw-witten werden overmoedig en schonken nog weinig aandacht aan de defensieve opdrachten. Hun keeper waagde zich meermaals ver uit zijn doel om het offensief actief te ondersteunen. Toen Imad Amazou de bal plots wist te bemachtigen en dadelijk naar de verlaten tent trapte, moest Hassan Bounou zich als de bliksem reppen om het projectiel alsnog in hoekschop te zweven.

De balans leek nu in het voordeel van de goud-zwarten over te hellen. Bilal Errahmouni snoepte de bal van Mezzian Boudiouane af, trok alleen op avontuur maar werd vlak voor de strafschopzone door deze laatste in de rug gelopen. Tot ieders verbazing kwam de dader er zonder sanctie mee weg en duwde Antoine Lemaire de vrijschop van Imad Amazou van heel dichtbij tegen de staak.

Wederom zagen we met lede ogen hoe Terry Caudron en Yannis Van Parys beurtelings verzuimden om de beslissing vanuit een ideale positie af te dwingen.

Tijdens de laatste tien minuten herstelde LART Bruxelles het evenwicht en kreeg nog voldoende gelegenheden om met de volle buit aan de haal te gaan, zelfs nadat Mohamed Amry een geel karton had opgelopen. GS Beobank Hoboken hield echter koelbloedig stand, tweemaal met de hulp van het doelhout maar vooral dankzij enkele opzienbarende reddingen van Birger Maes die hiermee bewees niet toevallig de minst gepasseerde doelman van deze jaargang te zijn…

Wedstrijdfiche

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coach Ivan Boey.

LART Bruxelles: Hassan Bounou (d), Ibrahim Balato Keita (d), Ibrahim El Jomaile (kpt), Mohamed Aabbassi, Driss Abdellati, Mohamed Amry, Soufiane Belkounani, Mezzian Boudiouane, Bouamama Boulkoumite, Mike Salmon, coach Abdel-Ilah Besri-Medyouni en assistent-coach Monir Bouzaid.

Doelpunten: 8′: Mustapha Aabbassi (1-0); 16′: Ibrahim El Jomaile (1-1); 18′: Mohamed Amry (og) (2-1); 38′: Bouamama Boulkoumite (2-2).

Gele kaarten: 57′: Mohamed Amry.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Danny Desmit & Claude Dubois.

Terugwedstrijd halve finale Beker van België

Aanstaande woensdag 2 mei om 22:00 uur verwachten we in sportcentrum Sorghvliedt een grote toeloop voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België waarbij GS Beobank Hoboken met een voorsprong van twee doelpunten opnieuw tegen LART Bruxelles voor de begeerde finaleplaats zal strijden…

De play-offs komen eraan!

Twee dagen nadien, op vrijdag 4 mei, verschijnen de vier gekwalificeerde clubs aan de start van de titelrace: GS Beobank Hoboken (tweede in de eindtabellen) betwist de heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs op bezoek bij Selaklean Thulin (derde), terwijl Veidec ARB Hamme (winnaar van de reguliere competitie) naar het naburige FT Bornem-Puurs (vierde) reist.  De terugwedstrijden worden op vrijdag 11 mei gespeeld.