Wedstrijdverslag:
Selaklean Thulin – GS Beobank Hoboken (heenwedstrijd halve finale play-offs)

Voor de dertiende maal in vijftien seizoenen op het hoogste vlak verscheen GS Beobank Hoboken vanavond aan de start van de titelrace. De halve finale van de play-offs ging eerst gepaard met een bezoek aan regerend landskampioen en aartsrivaal Selaklean Thulin.

Meespelende doelman

GS-coach Karim Akajoua kon geen beroep doen op de geblesseerde Mustapha Aabbassi. Zijn lokale collega Abdellak Ouafik ontbeerde de diensten van z’n onvoldoende fit bevonden sluitstuk Darcio Lemos Forgiarini. In de loop van de wedstrijd zouden liefst drie spelers (Hichem El Morabit, Lucas Diniz en Bruno Barboza) afwisselend de rol van meespelende doelman vervullen.

Een en ander had voor gevolg dat de Henegouwers in de aanval trokken met vaak een verlaten muit in de achtergrond. Zij hielden het veld heel breed, poogden onze jongens murw te tikken en speculeerden op het gepaste moment om toe te slaan. Deze tactiek bleek aanvankelijk niet te werken, want  bij de eerste voldragen Hobokense tegenaanval vond Hicham Channouf de op links geïsoleerde Steven Dillien die een schicht in de verste bovenhoek liet uitsterven (0-1).

GS Beobank Hoboken keek de Waalse kat uit de boom. Steven Dillien wist de bal op de eigen speelhelft te onderscheppen maar mikte helaas naast de lege doelmond. In de 13′ werd de bezoekende defensie dan toch uit verband gerukt en kon Lucas Diniz de bordjes in evenwicht schieten (1-1).

Ook Terry Caudron kreeg een kans om naar de onbewaakte tent te trappen, zijn poging zoefde naast. De druk van de titelvoerder nam echter gestaag toe. Birger Maes moest met twee fraaie tussenkomsten uitpakken, mocht éénmaal op de bijstand van de staak rekenen maar werd uiteindelijk geklopt door Renato Gomes Miranda aan het slot van een pijlsnelle counter (2-1).

De goud-zwarten riposteerden echter gevat. Zes minuten voor de pauze lukte Steven Dillien voor de middellijn weer een interceptie en dropte het projectiel deze keer wel in de gapende kooi (2-2). Even later werd gelegenheidsdoelman Hichem El Morabit bestookt met mitrailleurvuur van Steven Dillien en Ayoub Anik maar het was een doorbraak van eerstgenoemde die Birger Maes net voor het rustsignaal tot een geweldige parade noopte.

GS weer op voorsprong

Het tweede hoofdstuk werd ingeleid met een adembenemende raid van Steven Dillien waarbij Bruno Barboza er niets beter op vond dan naar de noodrem te tasten. De ST-kapitein kwam er met een verwittiging wel erg goedkoop vanaf. Hicham Channouf kwam eveneens in verdachte omstandigheden ten val toen hij door Imad Amazou in het straatje werd gestuurd. Steven Dillien zag een nieuwe ontsnapping voorlangs eindigen, kort daarop schonk hij Hicham Channouf de gelegenheid om GS weer op voorsprong te hijsen (2-3).

Afknapper

De speelstijl van de thuisploeg die de Hobokenaars dikwijls achter een ongrijpbare bal had doen hollen, begon z’n tol te eisen. De fysieke paraatheid en de concentratie verslapten zienderogen. En dan die duivelse zesenveertigste minuut: onze verdediging werd tweemaal in de luren gelegd, telkens zorgde André Pereira de Campos voor de afwerking (4-3). Wat een afknapper!

Aan het einde van de rit vonden de Beobankers toch nog de kracht om hun rug te rechten. Een aantal hoek- en vrijschoppen bleven evenwel zonder resultaat en bij een ultieme doelkans voor Hicham Channouf en Ayoub Anik toonde Bruno Barboza zijn onvolprezen keeperstalent…

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze partij kan u respectievelijk vanaf zaterdag- en woensdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Wedstrijdfiche

Selaklean Thulin: Darcio Lemos Forgiarini (d), Bruno Barboza (kpt), Kaique Dener Ivo de Souza, André Pereira de Campos, Hichem El Morabit, Lucas Carvalho de Souza, Renato Gomes Miranda, Orazio Valenti, Lucas Diniz, Ilyes Gourari, coach Abdellak Ouafik en assistent-coach Yannick Ansart.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Ayoub Anik, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 4′: Steven Dillien (0-1); 13′: Lucas Diniz (1-1); 21′: Renato Gomes Miranda (2-1); 24′: Steven Dillien (2-2); 41′: Hicham Channouf (2-3); 46′: André Pereira de Campos (3-3); 46′: André Pereira de Campos (4-3).

Gele kaarten: geen.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Marc Nihoul en Aho Yildiz.

Terugwedstrijd

Op vrijdag 11 mei om 21:15 uur staat GS Beobank Hoboken in sportcentrum Sorghvliedt voor de heikele maar zeker niet onmogelijke opdracht om de opgelopen schade te herstellen. Daarvoor rekenen wij op de massale steun van allen die onze club een warm hart toedragen!