Wedstrijdverslag:
LART Bruxelles – GS Beobank Hoboken (heenwedstrijd halve finale Beker van België)

GS Beobank Hoboken heeft een goede uitgangspositie verworven met het oog op de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België…

Eén doelpuntje te weinig

GS Beobank Hoboken kon zich optrekken aan een vroeg doelpunt dankzij een schitterende vrijschop van Hicham Channouf die wonderwel in de bovenhoek verdween (0-1).

Kort daarna mocht Hicham Channouf opnieuw aanleggen voor een vrije trap na een met geel gesanctioneerde fout van Bouamama Boulkoumite op Steven Dillien. Hieruit volgde een corner van eerstgenoemde die door Imad Amazou triomfantelijk op de slof werd overgenomen (0-2).

De Hobokenaars leken een zorgeloze avond tegemoet te gaan, temeer omdat zij het gebeuren beheersten en aan de thuisploeg weinig tot geen kansen weggaven. Bovendien slaagden zij erin om de blauw-witten na amper twaalf minuten met vijf blauwe kaarten op te zadelen. Enkele verdachte contacten leverden echter geen negenmeter op. Wel werd hun een penalty toegekend nadat Steven Dillien in de fatale zone door Driss Abdellati was neergelegd. De dader bekocht dit euvel met een gele kaart maar Hassan Bounou stopte de strafschop van Yannis Van Parys.

Onze jongens verkwanselden nog een drietal grote mogelijkheden en mochten gaan rusten met één doelpuntje voorsprong te weinig om de tweede speelhelft op werkelijk comfortabele wijze aan te vatten.

Moeilijke momenten

Dit moeten de gastheren ook zo aangevoeld hebben, want tijdens die tweede periode gingen zij vrijuit hun kans en beleefde GS Beobank Hoboken enkele moeilijke momenten.

De staak en een voetveeg van Birger Maes verhinderden Yassin Laaraj om de aansluitingstreffer te scoren. Aan de overzijde beroerde Hassan Bounou de bal met de handen buiten z’n doelgebied. Het kostte hem een gele bekeuring maar Steven Dillien kon uit de vrijschop geen succes puren.

De lokale druk werd steeds heviger. Af en toe onderbroken door een Hobokense tegenstoot, niet zelden met de hulp van Khalid Amzil’s technisch vernuft. Birger Maes kwam op de proppen met enkele prachtige reddingen en zelfs zijn overbuur spaarde geen moeite om hem te belagen. Drie minuten voor tijd wist Yassin Laaraj een fel gecontesteerde vrijschop om te zetten (1-2), hetgeen op de Hobokense wisselbanken tot heftige discussies met de scheidsrechters leidde, gepaard gaande met een geel karton voor één van onze assistent-coaches.

Mentale kracht haalt de bovenhand

Zoals reeds dikwijls is gebleken, zou de mentale onverzettelijkheid van onze spelers in de slotfase weer zegevieren. LART Bruxelles moest z’n toevlucht nemen tot een aantal overtredingen om de ultieme inspanningen van GS Beobank Hoboken af te stoppen. Een en ander gaf aanleiding tot een negenmeter die door Antoine Lemaire onder luid awoertgeroep van de plaatselijke aanhang naast werd getrapt. Tijdens de laatste seconden was Imad Amazou minder onder de indruk bij het uitvoeren van dezelfde oefening (1-3).

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze spannende en hoogstaande bekerpartij kan u respectievelijk vanaf woens- en donderdagavond bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Voor een bondig verslag kan u aanstaande zaterdag vanaf 18:15 uur ook terecht op de website van BX1 – www.bx1.be/emissions/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1.

Wedstrijdfiche

LART Bruxelles: Hassan Bounou (d), Ibrahim Balato Keita (d), Ibrahim El Jomaile (kpt), Mohamed Aabbassi, Driss Abdellati, Mohamed Amry,  Soufiane Belkounani, Bouamama Boulkoumite, Yassin Laaraj, Mike Salmon, coach Abdel-Ilah Besri-Medyouni en assistent-coach Monir Bouzaid.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 6′: Hicham Channouf (0-1); 8′: Imad Amazou (0-2); 47′: Yassin Laaraj (1-2); 50′: Imad Amazou (1-3).

Gele kaarten: 8′: Bouamama Boulkoumite; 13′: Driss Abdellati; 36′: Hassan Bounou; 48′: Ivan Boey.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage:  Louis Huygens & Guido Gielen.

Laatste competitiewedstrijd

Aanstaande vrijdag om 21:15 uur betwist GS Beobank Hoboken in sportcentrum Sorghvliedt z’n laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Ook dan is LART Bruxelles onze tegenstander.