Wedstrijdverslag:
GS Beobank Hoboken – Selaklean Thulin (terugwedstrijd halve finale play-offs)

Hernán Losada, vedette van voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk (eerste klasse B), gaf de symbolische aftrap van deze beslissende partij in de halve  finale van de play-offs en zag vervolgens GS Beobank Hoboken bijna de ganse tijd achter de feiten aanhollen…

Koud gepakt

Selaklean Thulin koos ervoor om net als in de heenmatch de strijd aan te binden met een veldspeler als vliegende doelman. Deze rol werd afwisselend vertolkt door Hichem El Morabit en Lucas Diniz Pinheiro.

De Hobokenaars werden koud gepakt toen de secondewijzer z’n eerste rondje nog niet had gedraaid: Kaique Dener Ivo de Souza maakte dankbaar gebruik van een monumentale dekkingsfout in de lokale defensie om een gekruiste assist van Lucas Diniz Pinheiro genadeloos in de verste hoek te knallen (0-1). Kort daarop ontsnapte de thuisploeg wel viermaal aan een nieuwe opdoffer maar in de 11′ werd onze verdediging alweer uit verband gerukt en mocht Kaique Dener Ivo de Souza nogmaals juichend binnenduwen (0-2).

Even voorbij het eerste kwartier waagde Steven Dillien een vergeefse verre poging, Hicham Channouf genoot meer succes met een schitterende trap  vanop de linkerflank (1-2). Een afgeweken schot van Bilal Errahmouni leverde ei zo na de gelijkmaker op.

De Beobankers leken op weg naar herstel. Selaklean Thulin hield hen echter in een ijzeren greep en schuwde daarbij de beenharde contacten niet. Soms over de rand van het toelaatbare: Bruno Barboza incasseerde een geel karton voor een zware overtreding op Hicham Channouf, onze assistent-coach Ivan Boey werd wegens heftig protest met dezelfde sanctie bedacht.

Aan het slot van de eerste speelhelft noteerden we nog een attente tussenkomst van Birger Maes om Kaique Dener Ivo de Souza het scoren te beletten, trapte Renato Gomes Miranda tegen de staak en bleven twee doelkansen van Steven Dillien zonder resultaat.

Selakean Thulin slaat definitief toe

Na de pauze poogden de Henegouwers – haast constant en uitdagend in balbezit – om de tegenstander uit z’n tent te lokken. Birger Maes verscheen op het voorplan met een reeks sublieme reddingen. De druk van de fysiek en technisch zeer sterke bezoekers werd uiteindelijk onhoudbaar. Hoewel zij de medewerking nodig hadden van de onfortuinlijke Imad Amazou die een voorzet van Bruno Barboza in eigen netten deed belanden (1-3).

Met man en macht vocht GS Beobank Hoboken om de schier uitzichtloze situatie recht te zetten. Een goede mogelijkheid voor Hicham Channouf en Imad Amazou liep spaak. Nadien nam de landskampioen het heft opnieuw in handen. Birger Maes kwam gepast uit zijn kooi gelopen om de aanstormende Lucas Carvalho de Souza de pas af te snijden en mocht even later op de hulp van de dwarsligger rekenen bij een schicht van Renato Gomes Miranda. Tekenend voor de Hobokense frustraties was een overbodige en met geel bestrafte haakfout van Steven Dillien op Lucas Diniz Pinheiro. Uit de daaropvolgende vrijschop bezegelde Renato Gomes Miranda het lot van de uitgetelde goud-zwarten (1-4).

Met Antoine Lemaire als meespelende doelman probeerde GS Beobank Hoboken de pil wat te verzachten. Het bracht geen zoden aan de dijk, ondanks enkele verwoede inspanningen.

ST-coach Abdelhak Ouafik en zijn overwegend Braziliaans getinte onderdanen trekken verdiend naar de eindstrijd tegen Veidec ARB Hamme, winnaar van de andere halve finale, met de betrachting om hun nationale titel te verlengen…

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van dit duel kan u eerstdaags bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. Voor een bondig verslag kan u aanstaande zaterdag vanaf 18:15 uur ook terecht op de website van BX1 – www.bx1.be/emissions/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1.

Wedstrijdfiche

Selaklean Thulin: Darcio Lemos Forgiarini (d), Jonathan Paggetta (d), Bruno Barboza (kpt), Kaique Dener Ivo de Souza, André Pereira de Campos, Hichem El Morabit, Lucas Carvalho de Souza, Renato Gomes Miranda, Orazio Valenti, Lucas Diniz Pinheiro, coach Abdelhak Ouafik en assistent-coach Yannick Ansart.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Ayoub Anik, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Karim Akajoua en assistent-coaches Wim Rooms en Ivan Boey.

Doelpunten: 1′: Kaique Dener Ivo de Souza (0-1); 11′: Kaique Dener Ivo de Souza (0-2); 16′: Hicham Channouf (1-2); 50′: Imad Amazou (og) (1-3); 55′: Renato Gomes Miranda (1-4).

Gele kaarten: 18′: Bruno Barboza en Ivan Boey; 55′: Steven Dillien.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Christophe Blairon en Claude Dubois.

Finale Beker van België

Tijdens de komende weken kan GS Beobank Hoboken zich volledig focussen op de finale van de Beker van België die op zaterdag 2 juni a.s. om 21:00 uur tegen Veidec ARB Hamme in het Vilvoordse Eurovolleycenter zal betwist worden. Laten we duimen dat onze kleuren toch nog een mooie prijs in de wacht slepen en daarvoor durven we hopen op de onvoorwaardelijke steun van onze aanhang. Tot dan!