Wedstrijdverslag:
Veidec ARB Hamme – GS Beobank Hoboken (finale Beker van België)

Na het mislopen van een finaleplaats in de play-offs, kreeg GS Beobank Hoboken vanavond een tweede kans om een trofee te pakken aan het eind van dit seizoen: de Beker van België…

Rooskleurige vooruitzichten

De Hobokenaars moesten het op deze hoogdag stellen zonder hun coach Karim Akajoua, geveld door ziekte. Zijn taken werden overgenomen door Wim Rooms en Ivan Boey.

Veidec ARB Hamme, ondertussen voor de eerste maal in z’n bestaan landskampioen na een triomfantelijke totaalscore uit de twee finalewedstrijden van de play-offs tegen Selaklean Thulin, ging in het goed gevulde en sfeervolle Vilvoordse Eurovolleycenter resoluut voor de dubbel.

Dat was al te merken bij de aanvang van de vijandelijkheden: Birger Maes werd compleet verrast door een schicht van Soufian El Fakiri (1-0), die in de loop van de partij nog herhaaldelijk in de kijker zou lopen.

GS Beobank Hoboken had dadelijk een antwoord klaar. Hicham Channouf werd net voor de strafschopzone neergesabeld, Yannis Van Parys knalde de daaruitvolgende vrijschop onhoudbaar binnen (1-1).

Sensatie toen Soufian El Fakiri een intrap vanop de zijlijn van Ahmed El Hammouchi pardoes tegen de staak overnam, in de omschakeling werkte Souheil Mouhoudine een voorzetschot van Imad Amazou in eigen doel (1-2).

De goud-zwarten vingen de tegenstander keurig op en veroverden het overwicht. Het werd ook in cijfers uitgedrukt: Yannis Van Parys verlengde een voorzet van Hicham Channouf op de staander, Steven Dillien was er als de kippen bij om genadeloos te hernemen (1-3).

GS koesterde rooskleurige vooruitzichten, temeer omdat de Hammenaars reeds in de 17′ met vijf blauwe kaarten in het krijt stonden. Merkwaardig genoeg bleef een zesde gele kaart tot aan de kampwisseling in het hemdzakje van de wedstrijdleiding steken….

Even later alweer opwinding: Souheil Mouhoudine wist van dichtbij te milderen (2-3), seconden later mocht ook Antoine Lemaire een razendsnel uitgesponnen aanval makkelijk in doel besluiten (2-4).

Onze jongens vergaten echter om de kloof verder uit te diepen. De blauw-witten kwamen zelfs fel opzetten en wie anders dan de duivelse Soufian El Fakiri versloeg Birger Maes op slag van rust andermaal met een snoeiharde punter (3-4). Een verre uitworp van Antoine Mageren berokkende nog een heet standje in de buurt van het Hobokense doel.

De eerste speelhelft was een geweldig spektakel en dat zou na de pauze niet anders zijn….

Op het scherp van de snee

Inderdaad, het strijdgewoel evolueerde nog steeds op het scherp van de snee en aan een hels tempo. Antoine Mageren moest gevat optreden om de doorgebroken Hicham Channouf een halt toe te roepen, aan de overkant pakte Birger Maes uit met een spectaculaire redding op een niet ongevaarlijk gekraakt schot van Soufian El Fakiri en een volley van Abderahim El Kharroubi. In de 38′ stond deze laatste op de goede plaats om een verschroeiende counter af te werken (4-4).

De bekerkoorts steeg naar ongekende hoogte. De vrijstaande Ahmed El Hammouchi verkeek een open kans. Antoine Mageren beging een overtreding, kwetste zich daarbij en had verzorging nodig. Hij kon hervatten maar bij de daaropvolgende vrijschop toonde Antoine Lemaire geen medelijden (4-5). De morrende ARB-coach Davy Willaert incasseerde een geel karton.

De Hobokense vreugde was echter van korte duur want Soufian El Fakiri verscheen weer op het toneel. Met een verbluffende dribbelsolo en een pegel in de verste hoek hees de Hamse kapitein zijn team eensklaps op voorsprong (6-5).

Beide ploegen grepen nu ook naar de grove middelen. Yannis Van Parys werd met een gele sanctie bedacht maar het verhinderde hem niet om in samenwerking met Imad Amazou en Hicham Channouf een formidabel driehoekje uit te tekenen en de gelijkmaker netjes binnen te glijden (6-6). En dat was nog niet alles. Steven Dillien werd op zijn beurt onderuit geschoffeld, Yannis Van Parys borstelde de vrije trap heerlijk in de bovenhoek (6-7).

Aangemoedigd door hun meegereisde supporters en met nog drie minuten voor de boeg, scheen GS Beobank Hoboken definitief op weg naar de zege. Birger Maes verijdelde nog een poging van Souheil Mouhoudine met de borst maar stond machteloos toen Pierre Thierry Ndjeka op een hoekschop te veel vrijheid werd geboden (7-7).

Verlengingen

Verlengingen dus, van tweemaal vijf minuten. Daarin lieten de Oost-Vlamingen zich betrappen op een vijfde blauwe kaart. Maar een (mogelijk beslissende) negenmeter werd ons door het arbitrale duo nogmaals niet gegund, ook al bestond daartoe aanleiding, zeker toen Steven Dillien wederom zwaar werd aangepakt. Het kostte assistent-coach Ivan Boey een gele kaart, voor hevig protest.

Steven Dillien deed een unieke kans tegen het doelhout afschampen. Tot overmaat van ramp zorgden Souheil Mouhoudine en de onvermijdelijke Soufian El Fakiri voor een schokkende afloop van een overigens erg hoogstaande zaalvoetbalavond (9-7).

Woede en ontgoocheling gingen bij de Beobankers hand in hand. Neen, zulke nederlaag hadden zij niet verdiend. Jammer, maar helaas…

Beeldverslag

Een samenvatting en een integraal beeldverslag van deze dramatische bekerfinale kan u eerstdaags bekijken op de website alsmede op de Facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. Voor een bondig verslag kan u aanstaande zaterdag vanaf 18:15 uur ook terecht op de website van BX1 – www.bx1.be/emissions/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1.

Wedstrijdfiche

Veidec ARB Hamme: Antoine Mageren (d), Quinten De Paep (d), Soufian El Fakiri (kpt), Ahmed El Hammouchi, Abderahim El Kharroubi, Pierre Thierry Ndjeka, Zakaria Aibour, Souheil Mouhoudine, Ibrahim Ben Sellam, Sami Afkir, coach Davy Willaert en assistent-coach Kristof Vermeir.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Antoine Lemaire (kpt), Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Khalid Amzil, Mustapha Aabbassi, Steven Dillien, Terry Caudron, Yannis Van Parys, coach Wim Rooms en assistent-coach Ivan Boey.

Doelpunten: 2′: Soufian El Fakiri (1-0); 5′: Yannis Van Parys (1-1); 7′: Souheil Mouhoudine (og) (1-2); 16′: Steven Dillien (1-3); 22′: Souheil Mouhoudine (2-3); 22′: Antoine Lemaire (2-4); 29′: Soufian El Fakiri (3-4); 38′: Abderahim El Hammoudi (4-4); 48′: Antoine Lemaire (4-5); 51′: Soufian El Fakiri (5-5); Soufian El Fakiri (6-5); 55′: Yannis Van Parys (6-6); 57′: Yannis Van Parys (6-7); 59′: Pierre Thierry Ndjeka (7-7); 69′: Souheil Mouhoudine (8-7) en Soufian El Fakiri (9-7).

Gele kaarten: 46′: Davy Willaert; 53′: Yannis Van Parys; 58′: Ivan Boey.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Christophe Blairon en Paul Emmery.

Nabeschouwingen

GS Beobank Hoboken valt naast de prijzen, maar kan toch terugblikken op een geslaagd seizoen 2017-2018: onze club bereikte immers de play-offs en de finale van de Beker van België.

Onze felicitaties gaan in de eerste plaats naar onze spelers, de sportieve, technische en medische staf en alle overige medewerkers die zich vrijwillig hebben ingezet. We danken uiteraard onze sponsors en supporters voor hun gewaardeerde steun.

Het GS-bestuur kan zich nu opmaken voor de campagne 2018-2019 waarin de Antwerpse aanwezigheid op het hoogste vlak zal worden versterkt met  Hoboken Ster en ZVK Hove. FT Bornem-Puurs en Selaklean Thulin beslisten inmiddels om er de brui aan te geven.

Supercup

GS Beobank Hoboken en Veidec ARB Hamme ontmoeten elkaar opnieuw in de strijd voor de Supercup op zaterdag 1 september 2018 om 21:00 uur in het Eurovolleycenter te Vilvoorde. Tot dan!