Wedstrijdverslag:
LART Bruxelles – GS Beobank Hoboken

GS Beobank Hoboken beëindigt de reguliere competitie met een 23ste overwinning!

Slaapverwekkend

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. De vrees bestond dat de kijkers op een flauwe eindeseizoenspartij zouden getrakteerd worden. GS Beobank Hoboken nam bij de aanvang wel het meeste initiatief. Een vrijschop van Hicham Channouf donderde via Abdelghafour Akrouh tegen de dwarsligger. In de 9′ kreeg Faissal Ennaddan een schot van Soufian El Fakiri op ietwat knullige wijze niet onder controle (0-1).

De match kabbelde verder aan een gezapig zeg maar slaapverwekkend tempo. De hoofdstedelingen probeerden wat te versieren met enkele acties langs de flanken maar Birger Maes werd niet echt verontrust. Daarin kwam verandering toen Abdelghafour Akrouh zich plots voor het Hobokense doel handig kon vrijkappen en de bal in de verste hoek deponeerde (1-1). Kort daarop diende onze goalie in te grijpen toen Hamza Benhaddou voor hem opdook.

De Beobankers domineerden de laatste minuten van een teleurstellende eerste speelhelft. Resulterend in twee pogingen van Soufian El Fakiri en een mooi ééntweetje tussen Khaled Oulichki en Zakaria Lamsaiah dat op de paal uitstierf.

Stroomversnelling

Bij de start van het tweede bedrijf kwam Ibrahim Balato Keita onder de lokale deklat postvatten. Maar het trage ritme van de vertoning beloofde weer niet veel goeds. Tot Mehdi Jaber twee reuzenkansen onbezonnen naar de haaien trapte en Soufian El Fakiri in de weeromstuit met z’n linker toonde hoe het wel moest (1-2).

De wedstrijd geraakte eindelijk in een stroomversnelling. Met een grote mogelijkheid voor Antoine Lemaire en een knap doelpunt van Raïd El Kajjoui (1-3). Vrijwel onmiddellijk beantwoord door een razendsnelle Brusselse tegenaanval die door Bouamama Boulkoumite al glijdend werd afgewerkt (2-3).

Wat later verscheen Soufian El Fakiri als overwinnaar uit een bijzonder heftige fase voor de plaatselijke kooi (2-4). Ibrahim Balato Keita had zich tijdens die doelworsteling dermate aan de rechterhand geblesseerd dat hij z’n plaats opnieuw aan Faissal Ennaddan moest afstaan. Vervolgens deed Soufian El Fakiri de weegschaal definitief in het voordeel van de goud-zwarten overhellen dankzij twee treffers waarbij hij zijn ongeëvenaard opportunisme eens te meer in de verf zette (2-6).

Het was allemaal niet naar de zin van een zichtbaar gefrustreerde Mehdi Jaber. Hij pakte in een mum van tijd tweemaal geel – telkens voor een zware aanslag op Khaled Oulichki – en werd bijgevolg met een rode sanctie de laan uitgestuurd. Raïd El Kajjoui maakte van de Brusselse consternatie gebruik om de eindcijfers vast te leggen (2-7). Helaas beging onze youngster vlak voor affluiten een overtreding op de doorgebroken Mohamed Zinebioui en noteerde het arbitrale duo een gele bestraffing achter zijn naam.

Zoals reeds bekend legt GS Beobank Hoboken beslag op de eerste plek in de eindrangschikking van de nationale competitie 2018-2019. Gevolgd door AS CF Schaarbeek (2de), HCTE Cosmos La Hestre (3de) en Veidec ARB Hamme (4de). Een dikke proficiat! De boys van coach Karim Akajoua (vanavond geel geschorst en aandachtig toeschouwer vanop de tribunes) kunnen zich klaarstomen voor de beslissende play-offs…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze ontmoeting kan u zaterdag vanaf 18:15 uur bekijken op de website van BX1 Sport – www.bx1.be/emission/ → Foutsal of op de Facebookpagina van BX1. Nota bene de honderdste uitzending van dit schitterend wekelijks zaalvoetbalprogramma, gepresenteerd door Pierre-Alexis Matton!

Wedstrijdfiche

LART Bruxelles: Faissal Ennaddan (d), Ibrahim Balato Keita (d), Bouamama Boulkoumite (kpt), Mehdi Jaber, Abdelghafour Akrouh, Mohamed Zinebioui, Ibrahim Boukhzar, Hamza Benhaddou, Anas Benomar, Redouan Moustahfid en coach Karim El Filali.

GS Beobank Hoboken: Birger Maes (d), Michael Lauwers (d), Antoine Lemaire (kpt), Hicham Channouf, Imad Amazou, Khaled Oulichki, Raïd El Kajjoui, Soufian El Fakiri, Terry Caudron, Zakaria Lamsaiah, coach Ivan Boey en assistent-coach Wim Rooms.

Doelpunten: 9′: Soufian El Fakiri (0-1); 18′: Abdelghafour Akrouh (1-1); 36′: Soufian El Fakiri (1-2); 44′: Raïd El Kajjoui (1-3); 47′: Bouamama Boulkoumite (2-3); 50′: Soufian El Fakiri (2-4); 51′: Soufian El Fakiri (2-5); 52′: Soufian El Fakiri (2-6); 57′: Raïd El Kajjoui (2-7).

Gele kaarten: 59′: Raïd El Kajjoui.

Rode kaarten: 57′: Mehdi Jaber (twee gele kaarten).

Arbitrage: Christophe Blairon en Maxime Duret.

Play-offs

Voor GS Beobank Hoboken komen de uren van de waarheid eraan. Op vrijdag 3 mei e.k. gaat de (korte) reis richting sporthal Meulenbroek waar we de heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs om 21:30 uur zullen aanvatten tegen Veidec ARB Hamme dat alle zeilen zal bijzetten om z’n kampioenstitel te verlengen … alvorens volgend seizoen aan een nieuw avontuur te beginnen in de andere zaalvoetbalbond. We rekenen op de aanwezigheid van talrijke GS-supporters om onze jongens een hart onder de riem te steken!