Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Anneessens 25 Bruxelles

Precies een maand geleden (toen mochten we onze ploeg volgens de geamputeerde kalender het laatst in actie zien!) moest GS Hoboken Ster aan het slot van de titanenkamp versus naaste achtervolger Herstal 1453 in het fraaie decor van omnisporthal “La Préalle” vrede nemen met een gelijkspel (2-2). Vanavond kon voor eigen publiek best geen nieuw puntenverlies geïncasseerd worden tegen middenmotor Anneessens 25 Bruxelles. De wedstrijd ging gepaard met het wederoptreden van Yannis Van Parys maar helaas ook met de afwezigheid van topschutter Zakaria Akatouf die onlangs tijdens een oefenpot een zware blessure opliep en wellicht voor de rest van het seizoen niet meer beschikbaar zal zijn…

Droomstart

GS Hoboken Ster kon zich geen betere start dromen. Amper vijfenveertig seconden waren op de klok weggetikt toen Hicham Channouf handig gebruik maakte van een blunder in de Brusselse defensie om de stand te openen (1-0). Met vaak fraai combinatievoetbal nam de thuisploeg het voortouw en drukte de gasten op de eigen helft terug. In de 6′ werd de ganse bezoekende afweer opgerold en legde Amin Kabir nummer twee in de tent (2-0). De oranjehemden dreigden slechts af en toe, vooral onder impuls van de ijverige Ibrahim El Jomaile. Ahmed Jilali versloeg Laurens Plees met een strak schot maar de toegesnelde Amin Kabir kon de bal voor de doellijn ontzetten. Verder bleven de Hobokenaars de scepter zwaaien. Toch was het wachten tot een stukje voorbij het eerste kwartier vooraleer het overwicht nog meer gestalte kreeg: Yannis Van Parys joeg een gemeten assist van Imad Amazou met de linker hoog in het dak van het doel (3-0). Even later werd een doorbraak van Bilal Errahmouni net voor de strafschopzone foutief gestuit. Geen penalty, maar de Brusselaars hadden zich hiermee aan hun zesde blauwe overtreding bezondigd. Yannis Van Parys trapte de negenmeter onberispelijk binnen (4-0). In het zicht van de rust dwong een breed lokaal offensief nog enkele mooie doelkansen af, aan de score wijzigde weliswaar niets.

Play-offs verzekerd

Bij de aanvang van de tweede akte trachtte Anneessens 25 Bruxelles wat te verhelpen aan de schier hopeloze situatie. Laurens Plees moest enkele knappe reddingen uit zijn mouw schudden. Maar spoedig kregen de goud-zwarten opnieuw vat op het gebeuren. Een counter van drie-tegen-twee in de richting van de Brusselse kooi haalde niet de beoogde afloop. Dat gold evenzeer voor Bilal Errahmouni die op een schitterende diepe voorzet van Hicham Channouf in een uitstekende schietpositie belandde maar in extremis de controle over de bal verloor. Iets meer mazzel had Yannis Van Parys die een onhoudbare rush langs de rechterflank wist te bekronen met een heerlijke streep onder de grijparmen van de verbouwereerde Youssef Lahouini (5-0). In een poging om de tegenpartij compleet te verpletteren, stuurde GSHS-coach Karim Akajoua afwisselend Hicham Channouf en Adriano Chiaravalle als meespelende doelman het veld op. Een dikwijls beproefde maar riskante onderneming, want het verliep niet helemaal naar wens: Bilal Errahmouni en Imad Amazou lukten ieder wel een doelpunt, aan de overzijde kon Mohamed Mimoun echter tot tweemaal toe milderen (7-2). Meteen de eindcijfers van een duel dat een onbetwistbare overwinnaar opleverde gekoppeld aan de vaststelling dat GS Hoboken Ster mathematisch zeker is geworden van deelname aan de play-offs. En dat verdient een dikke pluim voor onze jongens!

Volgende opdracht

Aanstaande vrijdag 1 april trekt GS Hoboken Ster naar ASM Etterbeek dat nog steeds in de onderste regionen van het klassement vertoeft.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Amin Kabir, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Yannis Van Parys, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

Anneessens 25 Bruxelles: Youssef Lahouini (d), Mustapha Rezki (k+coach), Mohamed Mimoun, Ahmed Jilali, Soufiane Belkounani, Ibrahim El Jomaile, Omar Bouhjar en Mohamed Aabbassi.

Doelpunten: 1′: Hicham Channouf (1-0); 6′: Amin Kabir (2-0); 19′: Yannis Van Parys (3-0); 22′: Yannis Van Parys (4-0); 49′: Yannis Van Parys (5-0); Bilal Errahmouni (6-0); 55′: Mohamed Mimoun (6-1); 56′: Imad Amazou (7-1); 58′: Mohamed Mimoun (7-2).

Gele kaarten: geen.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Christophe Blairon & Régis Bawin.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

De afgelopen weken boekten onze beloften goede en minder goede resultaten in eerste provinciale. De voor vanavond geplande thuiswedstrijd tegen E.C.S. ging niet door vanwege het algemeen forfait van de bezoekende club.