Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – ZVC Moratex Lebbeke

Op de dertiende speeldag van de reguliere competitie kaapte GS Hoboken Ster aan de boorden van de Maas zeer overtuigend twee punten weg bij ADLS AC Flémalle (0-7). Vanavond mocht in eigen omgeving een soortgelijk vervolg verwacht worden tegen het in puntennood verkerende ZVC Moratex Lebbeke. 

Bart, Geert en Glenn

Eindelijk weer publiek op de tribunes. Heel wat toeschouwers zagen niet alleen de gewezen GS-iconen Bart Kegels, Geert Van Loock en Glenn Van der Put de symbolische aftrap verrichten maar werden ook getrakteerd op een heerlijke portie zaalvoetbal.

Overvloed aan kansen

GS Hoboken Ster dwong de bezoekers meteen in een defensieve rol. Het resulteerde in een overvloedig aantal kansen die reeds in een vroeg stadium een comfortabele voorsprong had kunnen opleveren. Niet dus. In de 8′ werden we zelfs verrast door twee perfect uitgevoerde Oost-Vlaamse counters, beurtelings door David Roquet en Mounir Kissami bijna succesvol afgerond. Twee minuten later kreeg het Hobokense overwicht dan toch gestalte dankzij een rake trap van Amin Kabir (1-0). Een nieuwe inspanning van Mounir Kissami – duidelijk geprikkeld om zich te tonen tegenover z’n ex-club – liep op een sisser uit. Tim Van Aeken verslikte zich op een terugspeelbal van een ploegmaat waarvan Amin Kabir profiteerde om met het ronde ding naar de gapende muit te wandelen (2-0).

Moratex Lebbeke liet de schouders niet hangen. Ian Raeymaekers lukte een plotse zij het vruchteloze doorbraak, even later was hij goed gevolgd om een fraaie blauw-witte aanval met de aansluitingstreffer te bekronen (2-1). Net voor de rust waagde de vrijstaande Mohamed El Mokhtari een (mislukt) lobballetje, zodat de thuisploeg met een te magere marge naar de kleedkamers moest terugkeren.

Goud-zwarte triomf

Tijdens de tweede helft beleefden we hetzelfde eenrichtingsvoetbal. GS Hoboken Ster bleek nu echter veel efficiënter. Het begon met een snoeiharde schicht uit de linker van Zakaria Akatouf (3-1) en een kort steekpasje van Hicham Channouf tot bij Imad Amazou die de Lebbeekse portier met een schijnbeweging op het verkeerde been wist te zetten (4-1). Een poging van David Roquet plofte nog wel tegen de staak maar de aspiraties van de gasten werden gauw de kop ingedrukt: een bijzonder ingenieus hieltje van Adriano Chiaravalle stelde Mustapha Aabbassi in staat om genadeloos te scoren (5-1). De vaak oogstrelende Hobokense combinaties haalden een razendsnel tempo, de tegenstander holde achter een ongrijpbare bal. Een pegel van Imad Amazou spatte uiteen op de staander. Met Mounir Kissami afwisselend als meespelende doelman, poogde Moratex Lebbeke vergeefs om enig weerwerk te bieden. Zakaria Akatouf en Leander Verbeeck lieten zich ter hoogte van de middellijn een (overbodige) gele kaart aansmeren. Het Hobokense summum werd ingeleid door een magistrale passeerbeweging van Mustapha Aabbassi, onze kapitein dook in de vrije ruimte, kwam in botsing met de uit zijn doel snellende Tim Van Aeken, Adriano Chiaravalle kon de afvallende bal rustig in de verlaten kooi deponeren (6-1). Abubakarr Conteh kwam nog een teenlengte te kort om een voorzet van David Roquet te verzilveren. Het deed geen afbreuk aan de superieure prestatie van onze jongens…

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij (inclusief interview met Laurens Plees) kan u vanaf maandag bekijken op de website alsmede op de facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be.

Volgende opdracht

Op vrijdag 25 februari e.k. reist GS Hoboken Ster naar de thuisbasis van Herstal 1453, naaste achtervolger en wellicht grootste concurrent, waar we ongetwijfeld voor hete vuren zullen staan.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Amin Kabir, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Mohamed El Mokhtari, Zakaria Akatouf, coaches Karim Akajoua en Arben Mamusha.

  ZVC Moratex Lebbeke: Tim Van Aeken (d), Cédric Amerijckx (d), Mounir Kissami (k), Abubakarr Conteh, David Roquet, Badreddine Belhaj, Ian Raeymaekers, Leander Verbeeck, Maxim Van Belle en coach Kevin De Sa Faria.

Doelpunten: 10′: Amin Kabir (1-0); 17′: Amin Kabir (2-0); 27′: Ian Raeymaekers (2-1); 35′: Zakaria Akatouf (3-1); 37′: Imad Amazou (4-1); 40′: Mustapha Aabbassi (5-1); 56′: Adriano Chiaravalle (6-1).

Gele kaarten: 53′: Zakaria Akatouf; 54′: Leander Verbeeck.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Joel Remy & Adrien Clerbois.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

De afgelopen twee speeldagen in de provinciale competitie boekten onze beloften op verplaatsing een mooie zege, respectievelijk tegen HB Zurenborg B (3-5) en E.C.S. (7-9); in de vooravond werden ze evenwel in sportcentrum Sorghvliedt gevloerd door Arowa Wommelgem (3-8).