Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – Futsal CPH Bibi Liège

Nadat onze club beslag had gelegd op een ticket voor de play-offs dankzij een thuiszege tegen Anneessens 25 Bruxelles, werden ook de daaropvolgende uitwedstrijden met succes afgerond: respectievelijk 1-9 en 3-7 bij ASM Etterbeek en SO Jeunes Dour. Hiermee is de eerste plaats na de reguliere competitie ook reeds een feit. Vanavond kon de leiderspositie verstevigd worden mits puntenwinst ten nadele van Futsal CPH Bibi Liège.

Beneden peil

GS Hoboken Ster, waarvan enkele titularissen noodgedwongen aan de kant bleven wegens blessure of schorsing, kreeg een opponent over de vloer die het met slechts een zeskoppig effectief moest zien te rooien. De Luikenaars hielden in de eerste speelhelft nog behoorlijk stand, na de rust zou hun numerieke minderheid zwaar doorwegen. Zoals verwacht nam de thuisploeg het initiatief en loerden de bezoekers op de tegenaanval. En dat deden ze niet onaardig: twee scherpe counters liepen nog uit op een sisser, de derde was wel raak, via Mustafa El Garrouji (0-1). Ook verdedigend stonden ze hun mannetje en als sluitstuk mochten ze rekenen op een ervaren doelman. Na een steal van Ismael Boudar, kwam de bal terecht bij de op links vrijstaande Mohamed El Mokhtari die Dimitri Habran middels een schot in de verste hoek het nakijken gaf (1-1). Veel reden tot juichen was er echter niet want de goud-zwarten acteerden krampachtig en stuurloos. Geen wonder dat de onzuiverheden zich opstapelden. Zo kreeg Mustafa El Garrouji ter hoogte van de middencirkel het projectiel van een Hobokenaar doodleuk in de voeten gespeeld om dan in de vrije ruimte te duiken en Laurens Plees te omspelen (1-2). Een laattijdig paasgeschenk waarmee Futsal CPH Bibi Liège zich opnieuw op voorsprong hees. Net voor de pauze scheen GS Hoboken Ster zich te rehabiliteren: Mohamed El Mokhtari en Bilal Errahmouni bogen de achterstand om (3-2). Maar kort daarop mochten Mustafa El Garrouji en Thomas Cloes samen ongestoord op wandel doorheen de gammele Hobokense verdediging (3-3). Neen, die eerste dertig minuten waren voor GS Hoboken Ster echt beneden peil…

Metamorfose

Na de verfrissingen verschenen onze jongens in een totaal andere gedaante aan de aftrap. Voldoende om in een mum van tijd het verschil te maken. Met vloeiend en vooral doeltreffend combinatievoetbal werd het Luikse verzet definitief gebroken. Afwerkers waren Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys en Hicham Channouf (6-3). Dat alles enigszins overschaduwd door een gele prent voor Mohamed El Mokhtari vanwege een trekfout. De tegenstander werd nu compleet tureluurs weggetikt. Hicham Channouf zag z’n grandioos liftballetje uit de draai over de deklat zoeven en dat verdiende beslist een betere afloop. Maar het was slechts uitgesteld: in de 47′ besloot Adriano Chiaravalle een flitsende kaatsoefening met een genadeloze trap (7-3). In diezelfde minuut wakkerde Thomas Cloes de hoop voor zijn team weer een beetje aan (7-4). Ongedaan gemaakt door een verschroeiende Hobokense aanval waarbij Hicham Channouf voor de finishing touch zorgde (8-4). Yannis Van Parys lepelde een mooie poging over de dwarsligger, een schicht van Mohamed El Mokhtari donderde tegen de staak. Voor de blauw-zwarten, met de tong op de schoenen, was de slotfase helemaal een brug te ver. Ismael Boudar en Bilal Errahmouni deden hen zelfs dubbele verliescijfers slikken, weliswaar getemperd door een vrijschopdoelpunt van Thomas Cloes (11-5). Hiermee werden de gasten, gezien hun gering potentieel, toch nog ietwat beloond voor hun dappere inzet…

Het grote werk komt eraan

Het gewone kampioenschap zal aanstaande vrijdag 29 april voltooid worden met een bezoek aan Celtic Visé. Een partij die kan gelden als een algemene repetitie voor het grote werk dat eraan komt want deze Luikse vereniging wist zich eveneens te kwalificeren voor de eindronde. Op vrijdag 6 mei staat de heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs voor de deur. De daaropvolgende vrijdag 13 mei om 21:15 uur rekenen wij voor de terugwedstrijd in onze arena op de broodnodige steun van alle GSHS-fans! De tegenstander in deze halve finale zal pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie gekend zijn.

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Arben Mamusha, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Ismael Boudar, Mohamed El Mokhtari, Yannis Van Parys, coaches Karim Akajoua en Wim Rooms.

    Futsal CPH Bibi Liège: Dimitri Habran (d+k), Khalid Abdi, Mustafa El Garrouji, Faouzi Ben Abdeslam, Hicham Amhauch, Thomas Cloes en coach Selcuk Ural.

Doelpunten: 8′: Mustafa El Garrouji (0-1); 14′: Mohamed El Mokhtari (1-1); 21′: Mohamed El Garrouji (1-2); 25′: Mohamed El Mokhtari (2-2); 26′: Bilal Errahmouni (3-2); 28′: Thomas Cloes (3-3); 31′: Mohamed El Mokhtari (4-3); 33′: Yannis Van Parys (5-3); 37′: Hicham Channouf (6-3); 47′: Adriano Chiaravalle (7-3); 47′: Thomas Cloes (7-4); 49′: Hicham Channouf (8-4); Ismael Boudar (9-4); 57′: Thomas Cloes (9-5); 58′: Bilal Errahmouni (10-5); 59′: Bilal Errahmouni (11-5).

Gele kaarten: 34′: Mohamed El Mokhtari.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Luc Duret & Vincent Lacanne.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

Volgende vrijdag maken onze beloften een korte verplaatsing naar de buren van JFS Hoboken. Ter afsluiting van het seizoen spelen zij op vrijdag 6 mei a.s. om 20:00 uur in sportcentrum Sorghvliedt nog een inhaalwedstrijd tegen HB Zurenborg.