Wedstrijdverslag:
GS Hoboken Ster – AS Bati-Mat Schaarbeek (terugwedstrijd halve finale play-offs)

AS Bati-Mat Schaarbeek is onze tegenstander geworden in de halve finale van de play-offs. De heenwedstrijd van vorige vrijdag in omnisporthal Kinetix leverde alvast een mooi resultaat op (2-7). Vanavond had GS Hoboken Ster alle troeven in handen om de klus te klaren…

Feestelijke stemming

Deze terugmatch werd aanvankelijk in een feestelijke stemming gedompeld. Tientallen supporters, sympathisanten, bestuursleden en sponsors genoten vooraf van een heerlijk matchdiner, onze U17 speelden een fel gesmaakte vriendschappelijke ontmoeting tegen de U16 van K. Beerschot V.A. en het voormalig GS-icoon Olivier Verhanneman alsook ex-Beerschotspeler Davy De Smedt (momenteel technisch jeugdverantwoordelijke bij voormelde club) namen onder luid applaus de symbolische aftrap voor hun rekening.

Verrassend

De bezoekers, stiekem hopend op een miraculeuze “remontada”, vertrokken verrassend sterk uit de startblokken. Complexloos en met heel wat durf. En zouden deze attitude nagenoeg de ganse wedstrijd volhouden. Niettemin was het Ibrahim Arfani die als eerste op de proef werd gesteld terwijl zijn overbuur gevat diende in te grijpen toen Nabil Hammas plots voor hem opdook dankzij een slimme assist van Arber Skhodra. In de 13′ werd het moedige spel van de vigerende landskampioen zelfs beloond via een rake schuiver in de verste hoek van Oussama Nassiri (0-1). GS Hoboken Ster reageerde met een vluchtschot van Yannis Van Parys dat de AS-doelman tot een atletische zweefsprong dwong. Maar de groen-zwarte counters bleven aanzwellen, niet naar de zin van een geprikkelde Imad Amazou die een geel karton onder de neus geschoven kreeg. Laurens Plees kwam als winnaar uit een aantal hete standjes voor zijn kooi, op een venijnige trap van Arber Shkodra mocht hij rekenen op de hulp van de staak. Vlak voor de pauze waren de Hobokenaars erg dicht bij de gelijkmaker: een afgemeten diepe bal van Hicham Channouf schonk Qendrim Bakija de ruimte om alleen naar het Brusselse doel op te rukken, de ongelukkige verloor helaas de controle over het projectiel. Een schitterende volley van Imad Amazou zorgde evenmin voor een wijziging in de ruststand.

Sfeer slaat om

Ook tijdens de tweede speelhelft bereikten de goud-zwarten nauwelijks het goede niveau waarmee ze tijdens de voorbije maanden doorheen de reguliere competitie dartelden. Nonchalance? Of gewoon de waan van de dag? In elk geval zagen we de hardnekkige Schaarbekenaars zowaar een tweede treffer aantekenen (0-2). Het strijdgewoel werd nu bitsiger, Yannis Van Parys ontving een gele sanctie voor een iets te opzichtige sliding. Salim Aoulad en Hicham Channouf misten beurtelings een reële kans om te scoren. Zo’n zeven minuten voor tijd belandde het duel in een stroomversnelling. AS Bati-Mat Schaarbeek deed draaischijf Mouhsin Bouzid opdraven als meespelende keeper en drukte hard op het gaspedaal. Mustapha Aabbassi kreeg evenwel de mogelijkheid om een razendsnelle Hobokense tegenaanval af te ronden, zijn poging werd nog net voor de doellijn weggehaald. Tot overmaat van ramp liet de thuisploeg zich betrappen op een zesde blauwe overtreding, Laurens Plees stopte de negenmetertrap van Mouhsin Bouzid met bravoure! Desondanks moest GS Hoboken Ster kort daarop nog twee bittere doelpunten slikken (0-4).

Bij het laatste fluitsignaal was de sfeer helemaal omgeslagen. Ontgoocheling en bedrukte gezichten in het Hobokense kamp. Toch willen we besluiten met een positieve noot: spijts deze mindere prestatie heeft onze club toch lekker de finale gehaald. We twijfelen er niet aan dat onze jongens zich gauw herpakken en de nodige kracht zullen vinden om het titelgevecht vol vertrouwen tegemoet te treden!

Beeldverslag

Een samenvatting van deze partij kan u vanaf maandag bekijken op de website alsmede op de facebookpagina van Futsal Web Broadcast Belgium (FWBB) www.fwbb.be. (inclusief interview met Imad Amazou en Karim Akajoua) alsook zaterdag vanaf 18:15 uur op de website van BX1 Sport – www.bx1.be/emission/ → Foutsal of op de facebookpagina van BX1 Sport – www.facebook.com/bx1.sport.

Finale

Aanstaande vrijdag reist GS Hoboken Ster naar de installaties van Celtic Visé dat zich ten koste van Herstal 1453 wist te plaatsen voor de finale. Op vrijdag 27 mei om 21:15 uur volgt de beslissende terugwedstrijd in sportcentrum Sorghvliedt. Zal onze club zijn rijke geschiedenis kunnen aanvullen met een vierde kampioenstitel? U kan uw steentje bijdragen door uw enthousiaste aanwezigheid. Tot dan!

Wedstrijdfiche

GS Hoboken Ster: Laurens Plees (d), Vinnie Frans (d), Mustapha Aabbassi (k), Adriano Chiaravalle, Bilal Errahmouni, Hicham Channouf, Imad Amazou, Ismael Boudar, Qendrim Bakija, Yannis Van Parys, coaches Karim Akajoua, Arben Mamusha en Wim Rooms.

  AS Bati-Mat Schaarbeek: Ibrahim Arfani (d), Issam El Amrani (d), Arber Shkodra (k), Salim Aoulad, Mouhsin Bouzid, Nabil Hammas, Cemal Köse, Hamza Laarissi, Oussama Nassiri en Mohamed Zineboui.

Doelpunten: 13′: Oussama Nassiri (0-1); 36′: Arber Shkodra (0-2); 59′: Arber Skhodra (0-3); 60′: Nabil Hammas (0-4).

Gele kaarten: 17′: Imad Amazou; 34′: Salim Aoulad; 37′: Yannis Van Parys.

Rode kaarten: geen.

Arbitrage: Maxime Duret & Fabian Deckers.

GS Hoboken Ster B (1e provinciale VZVB)

Onze beloften beëindigden hun campagne 2021-2022 in eerste provinciale met winst en verlies: op vrijdag 29 april werd in buurtsporthal Kiel een overtuigende zege behaald tegen JFS Hoboken (2-6), een week later in eigen huis bleek HB Zurenborg B iets efficiënter (3-5).